Ostani doma
Novosti / Crna kronika

što je uzrok tragediji?

Mirno turističko mjesto šokiralo ubojstvo: 'Ivica je sigurno bio pijan, nikada ne bi digao ruku na sestru'

Mirno turističko mjesto šokiralo ubojstvo: 'Ivica je sigurno bio pijan, nikada ne bi digao ruku na sestru'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mještani kažu da su se svi dobro slagali, da je Milka, koja je živjela i radila u Austriji, uvijek pomagala bratu

U mjestu Smoljanac, kraj Plitvičkih jezera, u četvrtak u večernjim satima ubijena je 71-godišnja Milka H. Policija je ubrzo uhitila njezina brata Ivicu (70). Sumnjiče ga da je nakon svađe u obiteljskoj kući nožem ubio sestru.

Mještani Smoljanca kažu da je Ivica bio miran i druželjubiv. Sa sestrom se, navode, nije svađao, a vjeruju da je svemu kumovao alkohol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Znao je popiti, ali nikada nije bio agresivan. Živio je uglavnom sam u kući u kojoj se  dogodila tragedija, nije se nikada ženio. Sigurno je bio jako pijan čim je svađa završila tragedijom jer on nikada ne bi digao ruku ni na koga, a kamoli ne na sestru. Koliko mi znamo, nije se nikada svađao s Milkom'', pričaju neki od mještana Smoljanca.

Vezana vijest

lustracija policija noć

 

Od iznajmljivanja apartmana, poput mnogih mještana, živjela je i obitelj pokojne Milke H. Ivica je živio u kući koja je pripadala sestri i njezinu sinu koji su godinama živjeli i radili u Austriji, a o apartmanima se brinula Milkina snaha. Iako je većinu godine Ivica živio sam, sestra mu je svake godine dolazila ljeti.

Mještani kažu da su se svi dobro slagali, da je Milka uvijek pomagala bratu koji nije imao stalna primanja. Tek je nedavno stekao pravo na mirovinu koja je bila jako mala.

''Bilo je nekih priča da je obitelj zamjerala Ivici da živi u toj kući i da su htjeli da se iseli, jer oni u kući godinama imaju apartmane i primaju goste. Priča se da se Ivica prije i raspitivao u selu tko bi mu mogao iznajmiti kuću da se iseli i makne se, ali to se nije dogodilo. Zamjerali su mu što nakon rata nije tražio obnovu rodne kuće koja je bila malo dalje od te kuće, u kojoj bi onda mogao živjeti", kažu potreseni mještani Smoljanca za Večernji list.

 

Reci što misliš!