Ostani doma
Novosti / Crna kronika

SRAMOTAN ČIN

VIDEO/FOTO Nastavlja se mržnja prema Srbima! U Zagrebu se pojavile nove degutantne poruke

Policija već istražuje ovaj izgred, a počinitelj bi se, prema kaznenom zakonu, trebali teretiti za govor mržnje.

Navijači Dinama su u zagrebačkom naselju Kustošija pozirali s transparentom na kojem piše "Je**t ćemo srpske žene i djecu", zbog čega su šestorica privedena. Ali ta poruka očito "nije bila dovoljna" jer mržnja prema Srbima se nastavila.

Vezana vijest

Marko Rašić

Naime, u zagrebačkom naselju Borovje, u Ulici grada Chicaga, u petak ujutro osvanuo je sramotni grafit koji poziva na nasilje prema Srbima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U Vukovaru, hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina", piše velikim slovima na pročelju stambene zgrade.

Policiju već istražuje ovaj izgred.

"Policijski službenici istražuju cijeli slučaj pa će postupati u skladu s procedurom", poručili su nam iz PUZ-a te naglasili da nitko nije prijavio ovaj čin do našeg poziva.

Ono što se zna, barem nakon intervjua u RTL-u Danas, jest da bi se prema kaznenom zakonu počinitelji trebali teretiti za govor mržnje.

"Mi smo u ovom događaju od samog početka zauzeli stav, u suradnji s Državnim odvjetništvom, da se radi o kaznenom djelu iz članka 325, a razlika je vrlo jednostavna. Znači, o društvenoj opasnosti", rekao je za RTL načelnik PU zagrebačke Marko Rašić komentirajući sramotni incident iz Kustošije.

Poruke u tom zagrebačkom naselju ne odudaraju od ovih iz Borovja, što znači da bi ih se, kako je već spomenuto, zakonski trebalo teretiti na identičan način. Naravno, ako počinitelji iz Borovja budu uhvaćeni.

Jer, dok su u Kustošiji mladići pozirali ispred poruka, ove su nastale preko noći pa policija ovisi o iskazima svjedoka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!