Ostani doma
Novosti / Crna kronika

zbog sestrina ubojstva

Iznesene završne riječi optužbe i obrane u suđenju Smiljani Srnec: Presuda će se znati 30. lipnja

Iznesene završne riječi optužbe i obrane u suđenju Smiljani Srnec: Presuda će se znati 30. lipnja
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Srnec je dvaput vođena na poligrafsko ispitivanje, ali nijednom nije ispitana iz zdravstvenih razloga

 

Na Županijskom sudu u Varaždinu u četvrtak su iznesene završne riječi optužbe i obrane u suđenju Smiljani Srnec za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić 2000. godin. Podsjetimo, njezino je tijelo otkriveno prošle godine u zamrzivaču u obiteljskoj kući Smiljane Srnec u Palovcu. Presuda će biti objavljena u utorak 30. lipnja.

Govorila da joj je sestra živa

Tužiteljica Irma Bagarić podsjetila je na svjedočenja prema kojima je optuženica Srnec govorila kako je njena sestra Jasmina živa, da im se javlja i da je u Francuskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srnec je dvaput vođena na poligrafsko ispitivanje, ali nijednom nije ispitana iz zdravstvenih razloga. Bagarić je podsjetila i na iskaz svjedoka prema kojem je Smiljana na jednom putovanju u Mađarsku imala Jasminine osobne dokumente.

Vezana vijest

Smiljana Srnec na sudu

Tužiteljica: Postoji dovoljno dokaza 

Optužba se osvrnula i na psihijatrijska vještačenja koja su pokazala da Srnec ima niži prag tolerancije te da može reagirati impulzivno i agresivno, a uočene su i opsesivne crte ličnosti. Podsjetila je i da se Jasmini gubi svaki trag u ljeto 2000., no Smiljana je tvrdila da je sve do prijave nestanka 2005. godine bila sa sestrom u kontaktu.

„Kako je Jasmina mogla otputovati bilo kamo, kako je tvrdila okrivljenica, bez osobnih dokumenata koji su pronađeni u njezinoj kući? Jasmina nije nikamo otputovala. Bila je mrtva, spremljena u zamrzivač, a tu činjenicu je znala samo okrivljena”, rekla je tužiteljica.

Iako je nitko nije vidio da ubija sestru, tužiteljica smatra da postoji dovoljno dokaza.  "Tvrdnja Smiljane Srnec da nije počinila ubojstvo ne znači ništa", naglasila je tužiteljica te dodala da ne nalazi olakotne okolnosti, već predlaže da se Smiljana proglasi krivom i kazni višegodišnjom zatvorskom kaznom.

Vezana vijest

Smiljana Srnec

Obrana: Nisu pronađeni dokazi tko je ubio Jasminu 

Odvjetnik okrivljene Smiljane Srnec Krešimir Golubić rekao je kako se od uhićenja do danas traže dokazi tko je ubio Jasminu, no da oni nisu pronađeni.

Rekao je i da ostaju dvije velike i vrlo bitne nepoznanice, muškarčev trag na ženskoj čarapi kojom je vezano tijelo, a koji nije identificiran te sijeda vlas koja se vidi na desnom kažiprstu žrtve, a nije zabilježena na obdukciji.

Ustvrdio je i kako je niz odluka tijekom sudskog postupka išlo na štetu okrivljene te spomenuo da je Sudsko vijeće odbilo 12 prijedloga obrane za saslušanje svjedoka.

Odvjetnik okrivljene Golubić je rekao i da nije utvrđeno gdje je točno Jasmina živjela u Zagrebu te kako nema dokaza da je Smiljana obitelji govorila da je u kontaktu s Jasminom. Nije utvrđeno ni kada je kazneno djelo počinjeno. On tvrdi kako nije točno da je Jasmina ubijena u ljeto 2000.

„Jasmina je bila živa u rujnu 2000. Bila je živa i u prosincu, a jedan je svjedok rekao da ju je vidio u proljeće 2001“, rekao je odvjetnik Golubić.

"Smiljana je prva obavijestila policijske službenike o pronalasku tijela", rekao je Golubić. Kaže kako državno odvjetništvo nije istražilo mogućnost je li tko drugi počinio kazneno djelo.

Obrana je predložila da sud okrivljenu oslobodi jer nije dokazano da je počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Okrivljena Smiljana Srnec nije ništa dodala na završni govor, a objava presude najavljena je za utorak, 30. lipnja.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!