Ostani doma
Novosti / Crna kronika

nesreća na Remetama

Zagrebački policajac, nakon što su mu ozlijedili dijete, nasrnuo na kolege pa ga priveli

Zagrebački policajac, nakon što su mu ozlijedili dijete, nasrnuo na kolege pa ga priveli
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve je počelo 28. lipnja na Remetama kada je 20-godišnji vozač udario vozilom jedno dijete, a ubrzo zatim i drugo

Nakon prometne nesreće u nedjelju u večernjim satima u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece, napetost i nervoza koji su zavladali kod roditelja ozlijeđenih mališana izmakla je kontroli pa se jedan od očeva, inače zagrebački policajac, uhvatio u koštac s kolegama na očevidu.

Rezime svega su kaznene prijave koje su podnesene protiv 39-godišnjeg policajca koji je izvan službe počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, dok su druga dvojica njegovih susjeda vršnjaka te jedan 35-godišnjak prijavljeni za prisilu prema službenoj osobi.

Vezana vijest

Plaža Pećine, Rijeka

A tu nevoljama za uzrujanog 39-godišnjeg policajaca čije je dijete ozlijeđeno nije kraj jer je, rješenjem načelnika PUZ-a udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti te će protiv njega ići zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Sve je počelo 28. lipnja oko 22.10 sati u Ulici Veselišće u zagrebačkim Remetama kada je 20-godišnji vozač Mazde 5 nadomak Ulice Remete, udario vozilom jedno dijete, a ubrzo zatim i još jedno u trenutku dok su prelazili cestu.

Oba djeteta su teško ozlijeđena i kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb, a zagrebački policajci su pristigli na mjesto događaja obaviti očevid pritom ni ne sluteći da će situacija izmaknuti kontroli.

Dakle, 20-ak minuta nakon nesreće došlo je do, kažu iz zagrebačke policije, narušavanja javnog reda i mira od strane građana koji su se nalazili u blizini pa je na mjesto očevida poslano pojačanje.

"U jednom trenutku je 39-godišnjak, policijski službenik čije je dijete ozlijeđeno u navedenoj prometnoj nesreći, krenuo prema službujućem policajcu s namjerom da ga udari. Pritom ga je vrijeđao i na njega ponovno pokušao nasrnuti, no tad su u pomoć stigli i drugi policajci pa su kolegu izvan službe svladali i priveli. Za vrijeme uporabe sredstava prisile, na policijske službenike nasrnulo je više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju kolege u civilu",objasnili su iz PU zagrebačke intervenciju dodajući da su osim vlastitog kolege priveli još tri osobe na kriminalističko istraživanje u službene prostorije, prenosi Jutarnji list.

U nastalom derneku dvojica policajaca su lakše ozlijeđena, a po dovršetku obrade četvorka je predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!