Ostani doma
Novosti / Crna kronika

na šest i pol godina

Smanjena kazna starici koja je sina ubila nožem u leđa: Prvo ju je zlostavljao suprug, a onda i sin

Smanjena kazna starici koja je sina ubila nožem u leđa: Prvo ju je zlostavljao suprug, a onda i sin
Marko Lukunic/PIXSELL

Optuženica je godinama bila žrtva učestalog obiteljskog nasilja (od strane pokojnog supruga, a potom i sina) pa je razvila i simptome kroničnog PTSP-a

Starici koja je nožem u leđa ubila sina Vrhovni suda je smanjio kaznu sa sedam i pol na šest godina zatvora, uz obvezno psihijatrijsko liječenje.

Osječki Županijski sud ranije ju je osudio na višu kaznu utvrdivši da je sinu iznenada zabola nož u leđa, iako je nije isprovocirao jer je bio pasivan i nije započeo sukob. Sin je u konačnici preminuo unatoč hitnom operacijskom zahvatu i liječenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrhovni sud je zaključio da je prvostupanjski sud pravilno ocijenio da je optuženica osoba starije dobi (u vrijeme zločina imala je 82 godine) koja nikada prije nije dolazila u sukob sa zakonom.

Osim toga u vrijeme zločina je bila bitno smanjeno ubrojiva, a Vrhovni sud smatra da je više trebalo cijeniti činjenicu da je sin prije psihički i tjelesno zlostavljao optuženicu.

Optuženica je godinama bila žrtva učestalog obiteljskog nasilja (od strane pokojnog supruga, a potom i sina) pa je razvila i simptome kroničnog PTSP-a, izvijestio je Vrhovni sud.

"Izrečena kazna sadrži dostatnu moralnu i društvenu osudu za zlo koje je optuženica počinjenjem djela prouzročila, prvenstveno žrtvi, ali i društvu u cjelini, a na taj način će se u potpunosti ostvariti svrha specijalne i generalne prevencije", zaključio je sud.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!