Ostani doma
Novosti / Crna kronika

u vinkovcima

Istraga utvrdila da je policajka pucala na provalnika iz 'opravdanog razloga'

Istraga utvrdila da je policajka pucala na provalnika iz 'opravdanog razloga'
Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je otpušten iz bolnice 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu u subotu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske

Unutarnjom kontrolom Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je da je policijska službenica iz opravdanog razloga prije dva dana u Vinkovcima pucala u 30- godišnjaka zatečenog u provali, izvijestila je u subotu PU vukovarsko srijemska.

Naime, nakon kriminalističke istrage utvrđeno je da je u 30-godišnjaka zatečenog u provali pucala policijska službenica i da je to, kako je utvrđeno unutarnjom kontrolom,   učinila iz opravdanog razloga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija podsjeća kako je 30-godišnjak iz Vinkovaca 28. srpnja uhvaćen dok je provaljivao u trgovinu u Vinkovcima i da je pri bijegu napao policijsku službenicu koja je bila u ophodnji. Ona je upotrijebila vatreno oružje pri čemu je napadač zadobio prostrijelnu ranu te je hospitaliziran u bolnici.

Vezana vijest

Policija, ilustracija

"Proveden je obvezatni postupak MUP-a,  točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30-godišnjakom načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom", navode iz PU i dodaju kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 30-godišnjak počinitelj više kaznenih djela.

Naime, nekoliko sati prije nego što je uhićen u provali u Vinkovcima 27. srpnja, oko 23.30 sati, 30-godišnjak je provalio u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa uzeo, a imao je i pomagačicu, 29-godišnjakinju iz Đakova. Istraživanjem je također utvrđeno da je u prvim satima 27. srpnja u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka ukrao žensku torbicu u kojoj su bili novac i osobni dokumenti 46-godišnje žene iz Orolika.

Nakon što je otpušten iz bolnice 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu u subotu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!