Ostani doma
Novosti / Crna kronika

počelo suđenje

Zavadlav se nije izjasnio o krivnji, svjedočili roditelji ubijenih: 'Moj sin je greškom ubijen, s leđa, kao pas'

Prvog dana suđenja svjedočili su roditelji ubijenih

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženomu za trostruko teško ubojstvo u Splitu početkom ove godine, počelo je danas na splitskom Županijskom sudu.

Mjere osiguranja su velike, a Zavadlav je iz zatvora u Gospiću stigao okovan lancima, odnosno dvostrukim lisicama oko nogu, ruku i pojasa. Pred sud je došla i grupica prosvjednika dati podršku Zavadlavu. 

Filip Zavadlav

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je Zavadlav je ironično dobacio okupljenima: "Jesu li ovo ulaznice?". 

Na pitanje sutkinje Višnje Strinić osjeća li se krivim za trostruko ubojstvo, Zavadlav se nije htio izjasniti. 

"Generalno se ne osjećam krivim. Ne bih se još očitovao o krivnji", rekao je Zavadlav.

Optužnica Županijskoga državnog odvjetništva Zavadlava tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motorima. Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Danas su svjedočili majka Marina Bobana i otac Marina Ožića Paića koji je rekao da je njegov sin greškom ubijen jer je zamijenjen zbog motora. 

"Moj sin je ubijen kao pas"

Vlado Ožić Paić rekao je i da njegov sin nema nikakve veze s cijelom situacijom, da nikoga nije iznuđivao, da je nevin i "ubijen ko pas s leđa", ostavljen da se uguši u svojoj krvi, dok se ubojica išao kući​ presvući. Umjesto njega cilj je Zavadlavu bio ubiti Jerka Malvasiju, tvrdi svjedok Ožić Paić.

"Nadam se da će sud i odvjetništvo odraditi ovaj posao, da se ovakva stvar nikada više neće i ne smije dogoditi. Uzeo je pravdu u svoje ruke. To se više nikada ne smije dogoditi. Moj je sin ubijen greškom zbog motora. Moj sin je bio moj centar svijeta, moje sunce oko kojega sam se ja vrtio. Sada sam osuđen živjeti u mraku", poručio je.

I on je tijekom svjedočenja sudu kazao kako mu je sin imao problema sa školom i ponašanjem, bio je čak i uvjetno osuđen, no završio je školu i polako počeo "dolaziti k sebi".

"Prije nego je ubijen, bio je na trčanju po Marjanu. Vratio se kući, istuširao i sebi u restoranu naručio ručak te izašao. Ubijen je kada je motorom išao po ručak u jedan restoran na Šperunu", naveo je.

"Ovo je sve za mene šokantno"

Marijana Knežević, majka ubijenog Bobana, ispričala je da je njen sin imao problema sa zakonom, da je dvije godine proveo u Odgojnom zavodu u Turopolju nakon čega se "smirio", zaposlio se i čak podigao kredit te počeo graditi kuću.

"Ovo sve je za mene šokantno. U vrijeme zločina bila sam izvan Hrvatske, a sve sam doznala iz medija. Moja sedmogodišnja kći je sve vidjela s obzirom da se ubojstvo dogodilo ispred naše kuće. Ne znam s kim se družio moj sin, samo znam da je spominjao Juru Torlaka, dok za Marina Ožića Paića nikada nisam čula", kazala je Knežević.

Dodala je da je Zavadlav ljeta provodio u Jelsi na Hvaru, tamo je dolazio i njegov brat Stanislav, volio je motore "i koliko znam, osim marihuane drugo ništa nije konzumirao".

Svjedokinja je ustvrdila kako nema saznanja kako je njen sin bilo koga iznuđivao, a na upit tužitelja odgovorila je da ona osobno ne pozna obitelj Malvasiju, no zna da je njen sin želio prodati motor Jerku Malvasiji. Riječ je o motoru na kojem je ubijen njen sin.

Vezana vijest

Filip Zavadlav

Zavadlavu je u bolnici u Zagrebu utvrđeno da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je šutio. Brani ga poznati odvjetnik Branko Šerić. 

Rsprava bi se trebala održati i sutra, a očekuje se kako će tijekom dokaznoga postupka biti saslušana 23 svjedoka. 

Vezana vijest

Policiji se predao nekoliko sati nakon ubojstva i to u kafiću nadomak zgrade policije. Prethodno je automatsku pušku odbacio u kontejner na cesti gdje ju i pronađena.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!