Ostani doma
Novosti / Crna kronika

DORH OTKRIO DETALJE

Optužena banda koja je eksplozivom raznosila bankomate: Ukrali više stotina tisuća kuna!

Optužena banda koja je eksplozivom raznosila bankomate: Ukrali više stotina tisuća kuna!
Nikola Čutuk/PIXSELL, Duško Marušić/PIXSELL

U šest navrata, uporabom plinovite eksplozivne smjese, izazvali su eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac

Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (41, 35, 37, 31 i 42 godine) zbog počinjenja više kaznenih djela nakon namjerno izazvanih eksplozija bankomata, kojima su se domogli više stotina tisuća kuna.

Tužiteljstvo ih tereti za četiri kaznena djela teških krađa, šest teških krađa u pokušaju i dvije neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, priopćilo je u četvrtak Državno odvjetništvo.

Ukrali više stotina tisuća kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optuženi su da su, zajedno i dogovorno, od 27. lipnja prošle do 22. ožujka ove godine na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata, zbog kojih je došlo do njihova oštećenja.

To su činili u nakani da se domognu veće količine novca kao nepripadne imovinske koristi, a prema prethodnim dogovorima i međusobno podijeljenim ulogama u pljačkama.

Nakon eksplozije su iz unutrašnjosti bankomata uzeli više stotina tisuća kuna.

Šest krađa nije uspjelo

Optužnicom se okrivljene tereti da su na isti način u šest navrata, uporabom plinovite eksplozivne smjese, izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac, nakon čega su napuštali mjesto događaja.

Optuženi su i da su se, radi počinjenja kaznenih djela, u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privole.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv četvorice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!