Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Uhitili jednog osumnjičenog

Policija i dalje istražuje tko stoji iza paklenog dana na Čiovu: 'Nije slučajno da su dva požara toliko blizu'

I dok vatrogasci ostaju dežurati, policija će istraživati tko sve stoji iza paklenog dana na Čiovu

Odmah je izgledalo opasno i sumnjivo. Prvi požar jučer na Čiovu buknuo je u blizini kuća, a nakon što su vatrogasci zračnim snagama vatru stavili pod kontrolu, izbila su još četiri manja na drugoj lokaciji. 

Vatrogasci su istodobne požare ubrzo stavili pod kontrolu, a policija sinoć uhitila osobu koja ih je vjerojatno potpalila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vatrena buktinja još je sinoć zaustavljena i stavljena pod kontrolu, a jutros je zgarište čiovskog požara bilo mjesto očevida. Češljalo se mjesto gdje buknuo prvi požar koji je u jednom trenutku ugrozio i kuće.

Vezana vijest

Požar, Čiovo

"Nije slučajno da se potrefi požar za vrijeme trajanja intervencije na drugoj lokaciji. Jako blizu ovoj početnoj. Očevid je u tijeku vidjet ćemo koja su saznanja", rekao ja zapovjednik JVP Grada Trogira, Marin Buble.

Sve je prošlo bez veće štete

Policija je još sinoć privela osobu za koju sumnjaju da je namjerno palila po Čiovu.  

Vezana vijest

Požar, Čiovo

Dok su vatrogasci sanirali požar kraj kuća, buknulo je na  4 mjesta na drugoj lokaciji u Okrugu Gornjem. Mještani su već tada da su vidjeli sumnjiv dvojac na motociklu, a policija je odmah izašla na teren.

Brzom reakcijom vatrogasaca sve je prošlo bez veće štete na objektima.

"Meni je drago što je prošlo bez posljedica. Žao mi je jer su mogle dvije, tri kuće skroz nastradati. Došao je požar skroz do njih i to je za mene, igrati se s vatrom, glupo", rekao je Ante s Čiova.

"Ovdje imamo oko 4 i pol hektra, a na drugom požaru je manja površina oko pola hektra. Nije mi prijavljena veća šteta, na priručnom objektu neke rolete", rekao je zapovjednik Buble.

I dok vatrogasci ostaju dežurati, policija će istraživati tko sve stoji iza paklenog dana na Čiovu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!