Ostani doma
Novosti / Crna kronika

istražni zatvor

Nasilnik iz Zadra: Zvjerski zlostavljao ženu, a onda joj oca i brata ozlijedio skalpelom

Nasilnik iz Zadra: Zvjerski zlostavljao ženu, a onda joj oca i brata ozlijedio skalpelom
Thinkstock/Arhiva

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u nedjelju ispitalo 27-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom, kaznena djela protiv života i tijela i to tjelesnom ozljedom i kazneno djelo teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak od 2016. godine do 12. rujna 2020. u Zadru i jednom mjestu u okolici, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju suprugu, te u cilju da kod nje izazove osjećaj straha, vrijeđao ju i bio fizički nasilan te joj prijetio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, osnovano se sumnja i da je 20. lipnja ove godine, supruzi ozbiljno prijetio što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i za život članova njezine obitelji.

Osim toga, u subotu je, sumnja se, došao vozilom do obiteljske kuće oštećenice u jednom mjestu u okolici Zadra i, u cilju da tjelesno ozlijedi njezinog brata, izvadio skalpel i njime zamahivao prema oštećeniku te ga porezao u predjelu ruku i udarao šakom po glavi prijeteći mu. Nakon što je iz kuće izašao otac oštećenice te stao između osumnjičenika i svog sina, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, s ciljem da oca teško tjelesno ozlijedi, skalpelom ga porezao u predjelu trbuha, lijevog uha i ruke, prijeteći pritom obojici.

U daljnjem postupanju osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su došli na mjesto događaja, priopćio e DORH.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!