Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Još se ne zna uzrok požara

Vatrena buktinja noćas je uznemirila Dubrovčane: 'Probudila me pucnjava, mislila sam da je počeo rat...'

Mirna noć na Gorici sv. Vlaha pretvorila se u noćnu moru

Nemirna noć za stanovnike Gorice svetog Vlaha u Dubrovniku. Probudila ih je vatrena buktinja neposredno uz obiteljske kuće. 

Požar je zahvatio pet automobila, moped i motocikl. Još uvijek se ne zna uzrok požara. Nije otklonjeno ni da je podmetnut.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mirna noć na Gorici sv. Vlaha pretvorila se u noćnu moru. 

"Probudila me pucnjava, mislila sam da je počeo rat. Mi iz '91 znamo kako to izgleda. I onda vidim neka panika i onda čujem smrad dima. I onda se probudim i odem uokolo mislila sam da se nije tu ispod što dogodilo. Dođem tu vidim gori. Gori, ljudi stižu, panika", rekla je mještanka Suzana.

Automobil u plamenu u noći je zazvučao kao pucnjava. Uznemireni stanari odmah su pozvali policiju. 

"Moj prvi dojam je bio da netko puca. Dok nisam čuo, baš ono žena prva susjeda do mene izlazi plače. Ništa mi jasno nije. Tek onda sam vidio.  Zahvatilo je to i bor. Počeo je gorjeti i prvi auto. Drugi auto, treći auto, na četvrtom se počela topiti plastika", rekao je mještanin Maro.

U gašenju sudjelovali i mještani

Po dojavi u  2 sata i 52 minute s tri vozila šest vatrogasaca izašlo je na teren.

Vezana vijest

Vatrogasci

"Čak je ispočetka dojava bila da gori jedan auto, ali slijedom događaja kad smo došli na intervenciju vidjeli smo da je to auto koje je bilo u sredini već bilo u razbuktaloj fazi. Uhvatila su se ona susjedna dva. Tako da su i oni dosta stradali u ovoj intervenciji", rekao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović.

U gašenju požara sudjelovali su i mještani, jer gorući automobili bili  su tek desetak metara od prve kuće. 

"Prvi je zahvatilo ovdje i sreća tu su porzori do. I sreća stvarno sreća da su bili ti protupožarni aparati odmah je malo stariji čovjek iskočio tu počeo gasiti. Međutim u to vrijeme su došli vatrogasci i sve se to nekako saniralo", rekao je Maro.

Obavljenim očevidom isključen je tehnički uzrok požara. Što je uzrokovalo ovu paklenu noć bit će poznato dovršetkom kriminalističkog istraživanja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!