Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Odvjetnik podnio žalbu

Slučaj 'škrinja': Smiljana Srnec želi da se ukine presuda, novo suđenje i da se brani sa slobode

Slučaj 'škrinja': Smiljana Srnec želi da se ukine presuda, novo suđenje i da se brani sa slobode
Damir Špehar/Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Prema stavu obrane, došlo je do bitnih povreda odredbi Zakona o kaznenom postupku

Odvjetnik Krešimir Golubić, branitelj Smiljane Srnec, podnio je u zakonskom roku žalbu na nepravomoćnu presudu varaždinskoga Županijskog suda kojom je njegova branjenica nepravomoćno proglašena krivom i osuđena na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine.

Jasminino tijelo je pronađeno u obiteljskoj kući u zamrzivaču nakon nešto manje od 20 godina, a slučaj je zaokupio pažnju javnosti i izvan granica Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Očekujem od suda zakonitu odluku, a to je ukidanje presude, suđenje pred novim sudskim vijećem i puštanje moje branjenice iz pritvora. Razlog zbog kojeg tražim da Smiljani Srnec sudi novo sudsko vijeće jest što mislim da nije imala odgovarajući tretman kao optuženica, a moram istaknuti da je sudsko vijeće odbilo 35 dokaznih prijedloga obrane, i to je, među ostalim, razlog zbog kojeg tražim novo suđenje pred izmijenjenim vijećem'', rekao je za Jutarnji list čakovečki odvjetnik.

Vezana vijest

Smiljana Srnec na sudu

Golubić je žalbu napisao na 77 stranica. Pisao ju je svih 15 dana zakonskog roka i u njoj opsežno analizirao presudu za koju smatra da bi trebala pasti na Vrhovnom sudu.

Obrani je jedan od bitnih dijelova žalbe, zbog čega smatra da je na suđenju Smiljani Srnec (45) iz Palovca za ubojstvo sestre Jasmine u obiteljskoj kući u Palovcu, to što postoji proturječje između sadržaja obrazloženja i presude u odnosu na ono što piše u zapisnicima sa suđenja koje je počelo 15. llistopada prošle, a okončano je 30. lipnja ove godine.

Prema stavu obrane, došlo je do bitnih povreda odredbi Zakona o kaznenom postupku, i to je jedini i temeljni razlog zbog kojeg, smatra obrana, treba ukinuti presudu, tako da se nije niti bavila visinom kazne.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!