Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Dubrovnik

Policija o pedofilu: 'Bio je pijan kada je pokušao djevojčicu odvući iz parka. Spasili su je prijatelji'

Policija o pedofilu: 'Bio je pijan kada je pokušao djevojčicu odvući iz parka. Spasili su je prijatelji'
PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 45-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode u pokušaju.

Priveden muškarac kojeg se sumnjiči da je probao djevojčicu uvesti u stan

Sumnjiči se da je u večernjim satima u srijedu, prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti djevojčicu, koja se u tom trenutku nalazila u parku na Batali u Dubrovniku, do svog stana koji se nalazi u blizini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odustao je kada su došli njeni prijatelji koji su pozvali policiju. Muškarac je vrlo brzo uhićen, već u 22,45 sati, kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Vezana vijest

Priveden muškarac kojeg se sumnjiči da je probao djevojčicu uvesti u stan

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Danas je doveden pred suca istrage čijom mu je odlukom određen istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnostima koje upućuju na to da bi čekajući završetak istražnog kaznenog postupka mogao nastaviti s vršenjem ovakvih ili sličnih, težih kaznenih djela.

Općinsko državno odvjetništvo smatra da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode (članak 136. stavak 3 KZ-a) djevojčici od 14 godina. Na svu sreću kratko. Za ovo kazneno djelo, s obzirom da je počinjeno prema djetetu zapriječena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Pred istražnog sudca dovest će se četiri, pet svjedoka od 14 do 18 godina koji su tu večer bili s djevojčicom u parku. Nakon toga će se održati novo saslušanje i donijeti odluka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!