Ostani doma
Novosti / Crna kronika

afera 'janaf'

Pretresi u tvrtki, u Gradu zabrinuti: 'Petek osigurava egzistenciju za veliki broj građana. Imamo problem'

Optužbe za primanje mita i namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna

Policija je protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje da su počinili kaznena djela trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Zbog optužbi za primanje mita i namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna na udaru policije i USKOK-a našla su se i dvojica saborskih zastupnika i gradonačelnika Velike Gorice - HDZ-ov Dražen Barišić i Nove Gradiške - SDP-ov Vinko Grgić te predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević.

Vezana vijest

Krešo Petek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kovačevića se s prvookrivljenim Krešom Petekom, osnivačem tvrtke Elektrocentar Petek, te Barišićem i Grgićem osumnjičen za namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna, a Peteka se sumnjiči da im je davao mito kako bi fingiranjem pozivnih natječaja osigurali da njegova tvrtka dobije unosne poslove.

Vezana vijest

Pretres prostorija tvrtke Elektrocentar Petek  (thumbnail)

O slučaju se oglasio i Grad Ivanić-Grad.

''Elektrocentar Petek d.o.o. je najveći gospodarski subjekt registriran na području Grada Ivanić-Grada. Zapošljava nešto manje od 600 ljudi čime osigurava egzistenciju za veliki broj naših građana, te je novonastala situacija potencijalno veliki problem za naš grad. 

Grad Ivanić-Grad surađivao je s tvrtkom Elektrocentar Petek d.o.o. u prošlosti na poslovima koje su ostvarili putem javnih natječaja.

Za akciju USKOK-a saznali smo iz medija, te nemamo daljnjih informacija o slučaju. Izražavamo našu zabrinutost i bojaznost povodom ovog događaja, primarno za zaposlenike i građane našeg grada koji su vezani uz navedenu tvrtku i za njihovu budućnost'', napisali u odgovoru za RTL.hr.

Vezana vijest

Dragan Kovačević


Odvjetnik Tomislav Štefanović je komentirao pretres službenih prostorija Elektrocentra Petek:

''Sve je po zakonu i nemam primjedbi. Još nije gotovo, a i sutra će se nešto morati'', kazao je te dodao kako treba novi nalog za pretragu Elektrocentra Petek.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!