Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Afera JANAF

Na ručku s Kovačevićem: Kako je moguće da Milanovića nitko nije obavijestio da će upasti u mjere?!

Presretali su im e-mailove. Ulazili u prostorije i automobile i postavljali prislušne uređaje

Bubice postavljene u autima i stanovima, praćenje poziva, poruka i e-maiova, snimanje kamerama... Sve je to USKOK koristio za skupljanje dokaza u posljednjoj antikorupcijskoj akciji iz koje doznajemo sve više detalja. 

Posebno o funkcioniranju kriminalne hobotnice čije je krakove, prema USKOK-u, povezao Krešo Petek. Istodobno, SDP-ov Vinko Grgić, u Remetincu broji posljednje dane kao gradonačelnik Nove Gradiške. Ostavka je, poručuje odvjetnik, u njegovoj glavi već podnesena.

Vezana vijest

Vinko Grgić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Skoro punih godinu dana nadzirani su i snimani sa svih strana. Presretali su im e-mailove. Ulazili u prostorije i automobile i postavljali prislušne uređaje. Uz sve to, tajno su ih pratili u stopu i neke stvari video dokumentirali. 

A onda je USKOK sve zaokružio - električar iz Ivanića na čelu je kriminalne hobotnice.  

U fokusu istražitelja provlačio se i prvi čovjek Janafa, Dragan Kovačević, kojeg su u sms porukama s obzirom na njegovu važnost i utjecaj nazivali "BR1".

U godini dana USKOK je prikupio veliku količinu dokumentacije koja se treba analizirati, a čekaju se i rezultati pretrage domova koji tek trebaju doći. Iako se u akciju uhićenja krenulo noć ranije, tužitelji su zadovoljni.

Vezana vijest

Dragan Kovačević

 "Imamo dosta dokaznog materijala i zadovoljni smo s onim što je prikupljeno tijekom realizacije'', kazao je u subotu Tomislav Kamber, zamjenik ravnateljice USKOK-a . 

S obzirom da je toga puno, moguće je i da će biti novog proširenja.

Zanimljivo, u USKOK-ove mjere očito je upao i predsjednik koji je otkrio kako je prije par mjeseci bio na jednom ručku s Kovačevićem, koji mu je bio protukandidat na unutarstranačkim izborima 2008. godine. 

"Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi 2 milijuna ili 200 tisuća kuna, nekome da mu da mito, pa hapsiš ga istog trena i priča je gotova. Kog si čekao? Američkog predsjednika?", komentirao je u subotu predsjednik Zoran Milanović.

Vezana vijest

Dragan Kovačević istražitelji

Kako je moguće da Milanovića nitko iz SOA-e nije obavijestio da će upasti u mjere?

Zbog sličnog slučaja s predsjednicom kad joj je Zdravko Mamić organizirao proslavu rođendana, smijenjen je Dragan Lozančić

Na izjavu predsjednika Milanovića, nitko, pa ni USKOK kojeg je kritizirao predsjednik, nije reagirao. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!