Ostani doma
Novosti / Crna kronika

AFERA JANAF

Policija je Kovačevića jučer dobar dio dana vozila po pretresima: U autu je navodno sakrio milijun eura!

Kovačevića je policija, kako doznajemo, jučer dobar dio dana iz Remetinca vozila po pretresima nekih prostorija

DORH i policija i dalje istodobno tragaju za dokazima korupcije u aferi Janaf. I dok nekadašnji prvi čovjek Janafa Dragan Kovačević rasplet događaja, ali i moguću blokadu imovine čeka u remetinečkom zatvoru, na vidjelo izlazi sve više detalja. 

Zanimljivo, policija je u jednoj garaži u Samoboru, uz prisustvo Kovačevića, otkrila poprilično izdašnu svotu novca koju je navodno prije uhićenja skrio.

Veći dio dana ga vodili po pretragama

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije samog uhićenja, Dragan Kovačević očito je - pokušao sakriti puno drugih stvari. Vještačenje mobitela i drugih oduzetih predmeta tek je započelo.  

Policiji je za oko zapeo Samobor - točnije automobil skriven u garaži jednog poduzetnika gdje je Kovačević navodno sakrio oko milijun eura. Ima li to i kakve veze sa spornom aferom - kockice se tek slažu. Kovačevića je policija, kako doznajemo, jučer dobar dio dana iz Remetinca vozila po pretragama nekih prostorija. Njegov odvjetnik danas je bez komentara. 

Vezana vijest

Dragan Kovačević

Kako je policija došla do tih saznanja? Još nije otkriveno. Nije tajna da je Kovačević posljednjih nekoliko mjeseci bio pod stalnom tajnom pratnjom koja je očito otkrila i kako je noć prije uhićenja bacio dva mobitela u Savu kojeg su ronioci - pukom srećom izronili na vrijeme i sve spasili.

Kada je Božinović saznao za akciju?

Ministar unutarnjih poslova gostujući na RTL-u napokon je otkrio kad je doznao za akciju. "Doznao sam onu noć kad me glavni ravnatelj obavijestio da je došlo do uhićenja, da je privedeno kraju kriminalističko istraživanje i da će sutradan biti privedene osobe koje se navode u prijavi", kazao je Davor Božinović

Dok se istraga tek zahuktava, a odvjetnici spremaju žalbe na istražni zatvor, u prilog im očito idu i sva politička komentiranja. "Dakle, taj posao je kriminalan, odnosno ništavan, posao koji je dobila ta Petekova tvrtka, čovjek je dao novac, nakon toga je dobio posao, Kovačević je imenovan za šefa JANAFA - pa mi živimo u idealnom svijetu", kazao je jučer predsjednik Zoran Milanović

Upravo zbog ovakvih izjava i kršenja presumpcije nevinosti - slučaj Janaf mogao bi se naći na Ustavnom sudu.

Vezana vijest

Dragan Kovačević

"Nije na Ustavnom sudu, ni na njegovom predsjedniku da komentira izjave državnih dužnosnika, političara, sudaca, to nije naš posao. Mi radimo svoj posao, vi znate koji je naš posao, ne želim ulaziti u političke svađe predsjednika i premijera , budu li došli predmeti ustavne tužbe, onda Ustavni sud ima što reći", kazao je danas predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović. 

Hoće li biti tužbi?

A tužbe bi gotovo sigurno mogle doći. Dovoljno se sjetiti samo nekoliko godina prije kada je zbog izjava najviših državnih dužnosnika u 'aferi Maestro' povrijeđeno pravo na presumpciju nedužnosti Robertu Peši pa je Europski sud za ljudska prava presudio kako će izjave političara Hrvatsku koštati 150 tisuća kuna. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!