Ostani doma
Novosti / Crna kronika

kako će se braniti

Je li Rimac poslala poruku? 'Ona zna da svoju poziciju ne bi popravila napadanjem nekog drugog'

Je li Rimac poslala poruku? 'Ona zna da svoju poziciju ne bi popravila napadanjem nekog drugog'
Borna Filic/Pixsell

'Više nisam u stranci, ali stranka je u mom srcu', kazala je Rimac, što je očita poruka stranačkom vrhu

Josipa Rimac, bivša državna tajnica osumnjičena za korupciju, nakon izlaska iz četveromjesečnog istražnog zatvora je na novinarsko pitanje je li istina da u svojoj obrani namjerava ''utopiti" neke druge ljude, uzvratila: ''Zar vam ja izgledam kao da bih nekog optužila?''.

Medijima, ali i HDZ-ovim kuloarima za oko su zapeli i njezini iskazi odanosti HDZ-u, stranci iz koje je izbačena nakon što je protiv nje otvorena istraga u aferi Vjetroelektrane.

Vezana vijest

Josipa Rimac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Više nisam u stranci, ali stranka je u mom srcu'', kazala je Rimac, što je očita poruka stranačkom vrhu da svoju obranu ne namjerava bazirati na utapanju stranačkih kolega u postupku kojim je već u startu bilo obuhvaćeno više HDZ-ovih i državnih dužnosnika, piše Večernji list.

Pitanje je, međutim, što Rimac zauzvrat očekuje od stranke, odnosno očekuje li da će joj HDZ pomoći da se izvuče iz situacije u kojoj se našla i hoće li dopustiti da bude žrtveni jarac u ime "viših interesa".

''Josipa je pametna žena i mudro je postupila. Ona je u teškoj situaciji, mora se braniti od vrlo teških optužbi i ona sigurno zna da svoju poziciju ne bi popravila eventualnim napadanjem nekog drugog. A je li ona ovim izjavama poslala poruku nekom ili nije, to ne znam. Ona će sama posložiti svoju obranu'', kaže jedan visokopozicionirani HDZ-ovac za Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!