Ostani doma
Novosti / Crna kronika

čekao pravomoćnu presudu

Nestao Roko Šimac, poznat iz slučaja brutalnog silovanja 20-godišnjakinje iz Podstrane

Nestao Roko Šimac, poznat iz slučaja brutalnog silovanja 20-godišnjakinje iz Podstrane
Nacionalna evidencija nestalih osoba/Shutterstock

Na Vrhovnom sudu se za deset dana trebalo odrediti hoće li nepravomoćna presuda Splitskog županijskog suda biti potvrđena

U Splitu je 15. listopada nestao 28-godišnji Roko Šimac, javnosti poznat po optužbi za brutalno silovanje 20-godišnje studentice u Podstrani koje se dogodilo prije osam godina.

Splitska policija objavila je obavijest o nestanku na službenoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. U trenutku nestanka, na sebi je imao crnu sportsku majicu Adidas, tzv.dukserica, donji dio sive sportske trenerke Adidas i bio je obučen u tenisice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatsku je prije osam godina šokirala vijest o brutalno silovanoj 20-godišnjoj studentici u Podstrani na tulumu koja je zadobila stravične ozljede vaginalnih stijenki te tankog crijeva koje joj je Šimac navodno nanio rukom.

Vezana vijest

žena bolnica

Liječnici su djevojku uspjeli spasiti nakon trosatne operacije, međutim zbog ozljeda je ostala u trajnom teškom invaliditetu.

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Šimac je dobio četiri godine zatvora, a za spolni odnos bez pristanka dobio je osam mjeseci te mu je sud naredio da mora platiti 87.000 tisuća kuna sudskih troškova.

Na Vrhovnom sudu se za deset dana trebalo odrediti hoće li se presuda Splitskog županijskog suda potvrditi ili će se kazneni postupak ponovno pokrenuti.

Policija moli građane da ako imaju bilo kakve informacije da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!