Ostani doma
Novosti / Crna kronika

bivši pripadnik 4. gardijske brigade

Objavljeno je što je pisalo u prijetećoj poruci Plenkoviću zbog koje je uhićen branitelj

Objavljeno je što je pisalo u prijetećoj poruci Plenkoviću zbog koje je uhićen branitelj
Josip Regovic/PIXSELL

Facebook profil muškarca pun je mržnje prema članovima Plenkovićeve Vlade

Premijeru Andreju Plenkoviću upućene su prijetnje zbog koje je ovog vikenda uhićen 48-godišnji S.M., nekadašnji pripadnik 4. gardijske brigade. Budući da je i pred sucem istrage ponovio prijetnju određen mu je istražni zatvor, te se trenutno nalazi u Remetincu.

Pun mržnje prema Vladi

Telegram doznaje da je prijavljen za prijetnju nakon što je 14. listopada na svom Facebook profilu napisao ovaj status:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu preživija. Drago mi je šta ni plenković nije likvidiran jer tog govnara ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta ‘pukne puška’. P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot plenković”.

Profil muškarca pun je mržnje prema članovima Plenkovićeve Vlade. Posebno je fokusiran na ministra branitelja Tomu Medveda, kojem predbacuje priznavanje statusa lažnim braniteljima, a pisao je i protiv bivšeg ministra obrane i ratnog zapovjednika 4. gardijske brigade Damira Krstičevića, čiju je likvidaciju također najavljivao.

Vezana vijest

Mercedes

Tako je primjerice 5. listopada napisao ovaj status: “Danas san na kontroli svojoj psihijatrici jeba tuđmanovu i plenkovićevu mater. Ne mogu reć da mi je drago radi toga ali sama je kriva. Osin šta je tuđmanovka, nije mi tila napisat na nalazu da ću likvidirat plenkovićeve dupelizce ratnika medveda i jna oficirčića krstičevića, je…. ih fotelje. Možda i ne bi ali četvrtaši, po krstičevom nalogu, zabadaju nos u moj privatni život…”

Riječ je o osobi koja ima teške posljedice Domovinskog rata, iako mu, kako je tvrdio do prije par godina nije bio priznat status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Zbog toga je s još nekoliko branitelja koji su se našli u istoj situaciji prosvjedovao na Markovom trgu u lipnju 2014. godine. Tada je bio oštar i prema ondašnjem ministru branitelja u SDP-ovoj vladi Fredu Matiću.

“Kada mu se javimo, on se pravi lud. Uostalom on nije dragovoljac Domovinskog rata, već je mobiliziran. Vidjevši da krećem prema njemu, a pozna me jako dobro, ‘Freder’ je problijedio te se ubrzanim korakom uputio prema svom službenom automobilu i u vidu lastinog repa nestao”, govorio je tijekom prosvjeda protiv Freda Matića ovaj branitelj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!