Ostani doma
Novosti / Crna kronika

u posjedu nacionala

Je li 12 godina nakon ubojstva otkriven naručitelj atentata na Ivu Pukanića? Pojavila se nova snimka

Je li 12 godina nakon ubojstva otkriven naručitelj atentata na Ivu Pukanića? Pojavila se nova snimka
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Arhiva

U snimci Joca Amsterdam otkriva nove detalje o atentatu na Pukanića

U novom broju tjednik Nacional otkriva kako posjeduje snimku telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno otkriva da je u ubojstvo Ive Pukanića umiješan crnogorski predsjednik Milo Đukanović. 

Radi se o snimci telefonskog razgovora Sretena Jocića u kojem on kaže da je 12 godina u zatvoru, ali da je mogao biti slobodan čovjek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ja sam Joca Amsterdam. Prošlih 12 godina sam u zatvoru. Mogao sam da namjestim predsjednika Crne Gore. Nudili su mi da idem živjeti u Kostariku, ja to nisam uradio, ovdje sam gdje jesam. Neću da me se moji unuci i djeca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim", rekao je u tom razgovoru. 

Vezana vijest

Pukanić i Franjić

Oslobođen optužbi

Snimka je došla do policije u Tuzli u BiH, a nakon toga u Hrvatskuj jer je osoba koja je razgovor snimila Jocića prijavila zbog prijetnji.

Ove godine je 12 godina od smrti Ive Pukanića i Nike Franjića, koji su ubijeni  23. listopada 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu kada je eksplodirao motocikl ostavljen kraj automobila.

Zbog ovog atentata uhićeni su i na zatvor osuđeni Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani. Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, oslobođen je optužbi da je organizirao ubojstvo.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!