Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Zabranjeni izlov u Bakru

Kilogram je 500 kuna: Iz mora izlovio 193 kilograma morskih krastavaca - trpova

Kilogram je 500 kuna: Iz mora izlovio 193 kilograma morskih krastavaca - trpova
PU zadarska

Po završetku postupanja, posada policijskog plovila trpove je vratila u more

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka prekršajno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Riječ je o osobi koju je policija, postupajući po dojavi zatekla jučer na području Bakra dok je s još jednim hrvatskim državljaninom unosio u osobno vozilo 11 kanti u kojima se nalazilo oko 193 kilograma izlovljenih trpova. Utvrđeno je da su spomenuti morski krastavci-trpovi nedozvoljeno izlovljeni na području Kraljevice, a po završetku postupanja, posada policijskog plovila trpove je vratila u more, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Vezana vijest

trpovi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, odnosno posjedovanja trpova u vrijeme zabrane prikupljanja trpova, protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu.

Inače, vrijednost kilograma ove zaštićene vrste prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima, iznosi 500 kuna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!