Ostani doma
Novosti / Crna kronika

za jednim se napadačem još traga

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Teroristički napad u centru Beča! Pucalo se na šest lokacija u gradu, više je mrtvih i ranjenih!

Centar je zatvoren, grad nadlijeću helikopteri, vojska je na ulicama - ministar je potvrdio da ima mrtvih, a da je jedan napadač još u bijegu

Glavni grad Austrije, Beč, postao je poprištem najnovijeg terorističkog napada u kojem je, prema informacijama iznesenima u 1 poslije ponoći konferenciji za novinare austrijske policije, ubijeno više ljudi. Točan broj policija nije objavila. Prema izvještaju medija 15 je ljudi ranjeno, sedam teže, među njima i policajac. Kako je na pressici rekao austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer, najmanje je jedan napadač još u bijegu, dok su ostali uhvaćeni.

Napad je počeo simultano na ukupno šest mjesta u centru grada oko 20 sati u ponedjeljak navečer. Ministar unutarnjih poslova je potvrdio kako se radi o terorističkom napadu koji je počinilo više napadača. Policija je potvrdila da je ubijen jedan civil i jedan napadač, a više je ranjenih na barem šest mjesta u gradu. 

Kako je objavilo ministarstvo unutarnjih poslova više napada je započelo oko 20 sati na šest mjesta u središtu Beča između ostalog i ispred sinagoge a u njima je sudjelovalo "do deset napadača" od kojih je najmanje jedan još u bijegu. Policija je ostale uhitila

Vezana vijest

Jelena Bagarić

Čulo se, kažu, nekoliko pucnjeva u blizini Schwedenplatza i dodaju kako se jedna osoba raznijela eksplozivnim pojasom. Bilo je više napadača, u bijegu su pa je policija zamolila ljude da izbjegavaju mjesto događanja i šire područje. Dojava o tome da su napadači uzeli taoce u Mariahilferstrasse je bila lažna.

HAPPENING NOW - Terror attack in #Austria. Tens of emergency units have arrived in the city center of #Vienna. At least 7 dead, many more injured. One terrorist dead, one detained, multiple still at large.pic.twitter.com/1S5BWpplb3

#Wien #Vienna #Austria #Schisserei pic.twitter.com/K22OXLnQh2

Nekoliko medija je, javlja Kurier na početku javilo kako se radi o napadu na obližnju sinagogu, ali se ispšostavilo da ta informacija nije točna. Ipak, navodno je ranjen čuvar ispred sinagoge. 

Prve su informacije govorile o sedam ubijenih, no austrijski Der Standard kaže da je jedan napadač mrtav, kao i najmanje jedan civil, a jedan je policajac teško ranjen u pucnjavi. Strogi centar potpuno je zatvoren, grad nadlijeću helikopteri

Jedan svjedok je za Standard rekao da je čuo stotinjak pucnjeva iz automatskog oružja. 

Teroristički napad u centru Beča! Ima ranjenih, ali i mrtvih


Najmanje troje ranjenih stiglo je u bečke bolnice, mediji javljaju da su u teškom stanju. Počinitelja je ilo možda i desetak, a bili su naoružani automatskim oružjem. Ministar je potvrdio kako ima mrtvih, ali nije rekao koliko. Policija je kazala da je mobilizirala sve raspoložive snage i apelirala građane da ostanu u svojim kućama. 

Austrijska policija oglasila se na svom Twitter profilu, a ovo je bio jedan od komentara koji je najviše uzburkao javnost:

Facebook je uveo opciju korisnicima da jave "jesu li dobro" na mjestu događaja koji se na bilo koji način smatra alarmantnim, pogođenim - primjerice, ista je opcija bila kada je bio potres u Zagrebu u ožujku ove godine. 

 >>>Uskoro opširnije<<<
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!