Ostani doma
Novosti / Crna kronika

za svaku osudu

Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu nacrtani kukasti križ i "U": 'Glupost se ne može liječiti'

Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu nacrtani kukasti križ i
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija je obavila očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti

Nepoznata je osoba na spomeniku žrtvama holokausta, smještenom u šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu, crnom bojom nacrtala kukasti križ i slovo U, a u priopćenju varaždinske policije navode da tragaju za počiniteljem tog incidenta koji se dogodio između petka i nedjelje.

Izrađivali zatočenici koncetracijskog logora

Policija je obavila očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku počinitelja. Visina materijalne štete i sanacija oštećenja utvrdit će se s odgovornim osobama Grada Varaždina, stoji u nedjelju u priopćenju PU varaždinske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, riječ je o skulpturi umjetnika Zlatka Kopljara pod nazivom K19 izgrađenoj od cigle koju su izrađivali zatočenici koncentracijskog logora u Jasenovcu. Skulptura se nalazi nasuprot varaždinske sinagoge.

Vezana vijest

Svastika osvanula na dječjem igralištu u Dubrovniku: 'To je sramota za ovaj grad i za cijelu Hrvatsku'

Incident je na svom facebook profilu osudila i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica koja je najavila podizanje kaznene prijave.

"Glupost se ne može liječiti, ali ovaj čin, baš poput trganja ploče s prostora Vijeća srpske nacionalne manjine nije glupost. Ili je manjak samopouzdanja pa je ovo kompenzacija ili je patološka mržnja. Da, bilo je stradanja, da naša prošlost je komplicirana. Da, možete si misliti što god hoćete, ali ne možete svojim mišljenjem uništavati i omalovažavati", poručila je Malenica.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!