Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Nasjela je

Uigrana ekipa: 'Zovemo iz policije. U banci klijentima kradu novac s računa. Ušteđevinu odmah donesite doma'

Uigrana ekipa: 'Zovemo iz policije. U banci klijentima kradu novac s računa. Ušteđevinu odmah donesite doma'
PIXSELL

Nesretna je žena nasjela na priču i ostala bez cijele ušteđevine

Policijska uprava varaždinska je izvijestila da je u ponedjeljak u prijepodnevnim satima, prevarena je 76-godišnja žena iz Varaždina.

Nepoznata je ženska osoba prethodno telefonom nazvala 76-godišnjakinju i izjavila kako provodi nadzor nad jednim djelatnikom banke jer da ti djelatnici s računa klijenata ''skidaju'' novac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekla joj je da odmah ode u banku i podigne ušteđevinu. Nakon što je podignula ušteđevinu, nepoznati je muškarac telefonom ponovno nazvao 76-godišnju ženu i predstavio se kao policijski službenik, te najavio dolazak ''kolege'' u njezin stan po novac, obzirom da se među ispravnim novčanicama nalaze i krivotvorene, te da će policijski službenici provjeriti i vratiti novac.

Žena je nepoznatom muškarcu koji predala novac te je oštećena za četrdesetak tisuća kuna.

Od nje je zaprimljena kaznena prijava, a policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih kaznenih djela na štetu starijih osoba, ali i ostalih građana, policija poziva na oprez, te se savjetuje:

  • ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ
  • ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati Vam na uvid
  • za svaku službenu osobu možete provjeriti njezin dolazak u instituciji ili organizaciji iz koje dolazi.
  • ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom prodaje raznih predmeta po «povoljnim» cijenama (npr. uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim pod izlikom bolesti, traženja milostinje i sličnog – jer se time izlažete riziku
  • kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama
  • zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i slično)
  • ukoliko je moguće zabilježite registarsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe koristile, te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila
  • odrasli članovi obitelji, koji brinu o starijim osobama, trebali bi ih upozoriti na navedene situacije i savjetovati ih o ponašanju.
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!