Ostani doma
Novosti / Crna kronika

spolno uznemiravanje

Odbačena prijava protiv Jakelića jer se žrtve nisu javile na vrijeme: 'Mi ćemo u svakom slučaju nastaviti kazneni progon'

Sam Jakelić na naš upit nema komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je prijave za spolno uznemiravanje koje je protiv Bernarda Jakelića, bivšeg zamjenika glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, podnijelo 17 zaposlenica Udruge.

Tužitelji su bili prisiljeni odbaciti kaznenu prijavu jer zakon kaže da se za kazneno djelo spolnog uznemiravanja prijedlog za progon mora podnijeti tri mjeseca od događaja. Sam Jakelić na naš upit nema komentara, a evo što kaže odvjetnik jedne od žrtava i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. 

Vezana vijest

Bernard Jakelić

''Za ovo kazneno djelo gdje imate traumatiziranu žrtvu, gdje imate jednu dugotrajnu situaciju i jednu situaciju nadređenosti na radnom mjestu, uistinu nije za očekivati da će žrtve izaći u nekakvom formalnom roku za koji ne moraju niti znati da bi se postupak pokrenuo. Mi ćemo u svakom slučaju nastaviti ovaj kazneni progon bez obzira na njegov ishod koji možemo očekivati'', rekao je Rafael Krešić, odvjetnik jedne od žrtava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''U ovim slučajevima kada se prepušta žrtvi koja je devastirana da se sama uključi u nekakav kazneni progon će odustati od takvog kaznenog progona'', kazala je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!