Ostani doma
Novosti / Crna kronika

kriminalističko istraživanje

Nekretnine je prodao višestruko ispod vrijednosti, oštetio državu i vjerovnike za oko 70 milijuna kuna

Nekretnine je prodao višestruko ispod vrijednosti, oštetio državu i vjerovnike za oko 70 milijuna kuna
Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prouzročenje stečaja i Utaja poreza ili carine.

Naime, sumnja se da je 61-godišnjak 28. prosinca 2015. godine, kao osnivač i direktor trgovačkog društva iz Samobora, znajući da je žiro-račun tog društva u blokadi i da je nadležni sud odobrio predstečajnu nagodbu, sklopio dva ugovora o prodaji nekretnina kojima prvo navedeno trgovačko društvo prodaje nekretnine drugom trgovačkom društvu u kojem je on stvarni voditelj poslovanja.
 
Nekretnine je prodao višestruko ispod vrijednosti kompenzirajući međusobno dospjele obveze između ta dva društva te je na takav način, u suprotnosti s urednim i savjesnim gospodarenjem, oštetio vjerovnike društva.
 
Nadalje, kao odgovorna osoba prvo navedenog trgovačkog društva, s ciljem da djelomično izbjegne plaćanje poreza dao netočne podatke o činjenicama koje su od utjecaja za utvrđivanje iznosa porezne obveze.

Vezana vijest

USKOK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 69,5 milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!