Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Policija ih ulovila

Kako ih nije sramota: Dvojica mladića i djevojka varali starce i odnijeli im sav novac koji su imali u stanu

Kako ih nije sramota: Dvojica mladića i djevojka varali starce i odnijeli im sav novac koji su imali u stanu
PIXSELL

Osobe starije životne dobi, nazivali bi telefonom te po dolasku na kućni prag, lažno se predstavljali kao policijski službenici s ciljem da otuđe novac, priopćila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 28 i 29 godina te ženskom osobom starosti 18 godina zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kaznena djela počinjena 13. prosinca 2020. godine na području Črnomerca i 17. prosinca 2020. godine na području Vrbovečke Dubrave, na štetu osoba starije životne dobi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, dvojica muškaraca i djevojka su uspostavljali telefonski kontakt s oštećenim osobama te im se lažno predstavili kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje oštećene osobe navodno imaju kod sebe.

Vezana vijest

Laptop

U drugom koraku, tražili bi od oštećenih da im diktiraju serijske brojeve s novčanica koje posjeduju te ih uvjeravali na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, priopćila je Policijska uprava zagrebačka. 

"Sve to prethodno učinjeno rezultiralo je ostvarenjem njihovog cilja a to je da su oštećene doveli u zabludu te si osigurali njihovo povjerenje. Potom prijevara se sastojala da bi osumnjičena došla na adresu stanovanja oštećenih, lažno im se predstavila kao policijska službenica, pokrijepila tu prijevaru pokazivanjem značke nalik na policijsku uz tražnje oštećenih da im predaju sav novac koji posjeduju u stanu. U zauzvrat je osumnjičena za oduzeti novac davala eure koji su bili lažni, odnosno radilo se o lažnim novčanicama."

Vezana vijest

mobitel, vijesti, smartphone

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 14.800 kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani u pritvor, a slučaj je sada na Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!