Ostani doma
Novosti / Crna kronika

VRHOVNI SUD PRESUDIO

Udovica glumca stradalog u prometnoj nesreći o presudi: '7,5 godina za takvo djelo nije pravedna kazna...'

Udovica glumca stradalog u prometnoj nesreći o presudi: '7,5 godina za takvo djelo nije pravedna kazna...'
Davor Javorovic/PIXSELL, Marko Mrkonjic/PIXSELL

Žao mi je da hrvatski sudovi još uvijek ne cijene dovoljno živote građana i ne kažnjavaju primjereno ovakve drastične primjere bahatosti i bešćutnosti, napisala je Sena Krupić

Udovica osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića, Sena Krupić, na Facebooku je komentirala jučerašnju presudu Vrhovnog suda Branislavu Smiljaniću kojem je potvrđena kazna od sedam i pol godina zatvora za izazivanje nesreće u kojoj je poginuo glumac. 

Podsjetimo, 23-godišnji Smiljanić je 21. prosinca 2019. u 22,36 sati, vozeći Kiju Sorento oca svoje djevojke , na pješačkom prijelazu u osječkoj Trpimirovoj ulici brzinom od 64 kilometara na sat naletio na Bogdanovića. Osim za izazivanje teške prometne nesreće Smiljanić je bio optužen i zbog nepružanja pomoći.    

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udovica glumca Sena Krupić pozdravila je odluku o odbijanju žalbe "jer bi svaka druga odluka bila poraz morala i minimuma bilo kakve pravde". 

Vezana vijest

Branislav Smiljanović

"Žao mi je da hrvatski sudovi još uvijek ne cijene dovoljno živote građana i ne kažnjavaju primjereno ovakve drastične primjere bahatosti i bešćutnosti. Sedam i pol godina zatvora za takvo djelo, za ubojstvo automobilom, na pješačkom prijelazu, u suprotnoj traci, bez vozačke dozvole i vozačkog ispita, s poviješću bahatog, neodgovornog i ubojitog ponašanja u prometu i izazvanim teškim prometnim nesrećama nikada nijednoj obitelji i prijateljima bilo koje žrtve, ali i normalnom društvu neće biti pravedna kazna", napisala je u statusu. 

Smatra da su nesreće kojima svakodnevno svjedočimo dokaz da takve kazne nisu dovoljne da bi se spasili životi novih nevinih žrtava. 

Vezana vijest

Potraga, Aleksandar Bogdanović

"Naša obitelj je kažnjena doživotnom kaznom i tugom smrću Aleksandra, i njegov život se ne može vratiti i smatram da je  kazna zatvora 7,5 godina od mogućih 18 premala za Aleksandrov život i za sve ono sto smo mi bez njega kao obitelj izgubili i doživotno kažnjeni. Aleksandru je ovakvim bahatim ponašanjem oduzeto najmanje 30 godina života koje nam nitko ne može vratiti", zaključuje u svom statusu Krupić. 

 

Danas je Vrhovni sud potvrdio presudu od 7,5god pociniocu kaznenog djela ubojstva Aleksandar Bogdanović . Pozdravljam...

Objavljuje Sena KrupićPonedjeljak, 11. siječnja 2021.
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!