Ostani doma
Novosti / Crna kronika

sa četiri na šest godina

Postrožena kazna muškarcu koji je ženu pokušao ubiti sjekirom

Postrožena kazna muškarcu koji je ženu pokušao ubiti sjekirom
Shutterstock

Optuženik je prije višestruko kazneno i prekršajno osuđivan, a sve zbog postupanja na štetu izvanbračne supruge

Vrhovni sud postrožio je sa četiri na šest godina zatvorsku kaznu muškarcu koji je osuđen za pokušaj ubojstva jer je izvanbračnu suprugu udario sjekirom po glavi i teško je ozlijedio.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Varaždinu muškarac je osuđen na četiri godine zatvora jer je izvanbračnu suprugu nakon kraćeg verbalnog sukoba predmetnom nalik na sjekiru udario po glavi dok mu je bila okrenuta leđima. Ženi je pritom nanio teške i po život opasne ozljede, a i ranije je više puta bio osuđivan zbog zlostavljanja supruge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrhovni sud je u preinačenoj odluci optuženiku povećao kaznu na šest godina, ocijenivši da je prvostupanjski sud odmjerio kaznu u prekratkom trajanju jer su kazna zatvora koja je utvrđena za pokušaj teškog ubojstva kao i jedinstvena kazna zatvora preblage.

Vezana vijest

Agresivni pas

Prvostupanjski je sud podcijenio značaj otegotnih okolnosti. Optuženik je prije višestruko kazneno i prekršajno osuđivan, a sve zbog postupanja na štetu izvanbračne supruge. Sve te sudske odluke nisu uopće utjecale na optuženika čije se ponašanje prema supruzi pogoršalo, zaključio je Vrhovni sud.

"Riječ je o počinjenju izuzetno pogibeljnog kaznenog djela teškog ubojstva, iako u pokušaju pa je potrebno izreći strožu društvenu osudu kako bi se ostvarila svrha kažnjavanja", navedeno je u obrazloženju.

Vrhovni sud  time je prihvatio žalbu državnog odvjetništva dok je odbio žalbu optuženika koji je ponavljao svoju tvrdnju iz obrane da je njegova supruga ozljedu zadobila kad je alkoholizirana pala na stepenicama ispred kuće.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!