Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Pucnjava kao iz filma

Novi detalji: Muškarac i žena izrešetani na zagrebačkoj Ferenščici dok su čekali policiju. Napadači su bili brži

Novi detalji: Muškarac i žena izrešetani na zagrebačkoj Ferenščici dok su čekali policiju. Napadači su bili brži
RTL

Dvojica napadača imaju 'nepoznato državljanstvo'


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika, odnosno protiv jednog hrvatskog državljanina (30) i dvojice muškaraca nepoznatog državljanstva u dobi od 32 i 42 godine zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinili kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvo u pokušaju.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Postoji osnovana sumnja da se 15. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima u Zagrebu (Lovinčićeva i Ivekovićeva ulica), drugookrivljenik svojim vozilom marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog automobila marke BMW X5 u kojem su sjedili oštećenici (muška i ženska osoba).

Vezana vijest

Pucnjava

Osnovano se sumnja da su potom drugookrivljenik i jedan oštećenik izašli iz svojih automobila te se verbalno i fizički sukobili, a drugookrivljenik se potom trčeći udaljio Ivekovićevom ulicom u smjeru sjevera.

Oštećenik je sa svog mobitela nazvao hitnu službu radi prijave događaja sjedeći u svom vozilu s drugom oštećenom osobom.

Dok su oštećenici čekali dolazak policije, oko 4,07 sati, u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac te su se, u nakani da zajednički usmrte oštećenike, sporom vožnjom kretali prema njima.

Dovezavši se u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, prvookrivljenik je sa stražnjeg sjedišta, osnovano se sumnja, kroz prozor sa spuštenim staklima, u namjeri da usmrti oštećenike, pucao iz automatske puške prema oštećenicima, a trećeokrivljenik je, u namjeri da usmrti oštećenike, s mjesta suvozača iz pištolja pucao prema oštećenicima.

Vezana vijest

Pucnjava

Oboje oštećenika su počeli trčati pri čemu je jedan od hitaca pogodio oštećenika u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, a oštećenica je utrčala u parkirani automobil marke BMW X5 na mjesto vozača i zatvorila vrata kako bi se sakrila. Nepoznati je muškarac, u daljnjoj nakani da ju usmrte, vozilom u kojem su bili okrivljenici, iz Lovinčićeve ulice skrenuo na parkiralište i dovezao se pored automobila BMW X5, nakon čega su trojica okrivljenika, osnovano se sumnja, u namjeri da ju usmrte, ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo oštećenicu u desnu ruku i desnu nogu.

Svi osumnjičenici su se vozilom udaljili s mjesta događaja, a oštećenici su prevezeni u bolnicu te je utvrđeno da je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prostrijelne rane i frakture kosti lijevog stopala), a oštećenica teške tjelesne ozljede (prostrijelne rane i frakture desne nadlaktice, brojne laceracije prostrijelne rane, više prostrijelnih rana desne natkoljenice i koljena te potkoljenice i desnog stopala).

Prvookrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv prvoookrivljenika odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!