Ostani doma
Novosti / Crna kronika

uskok

Kazneno prijavljeni gradonačelnik Požege i njegov zamjenik: Tražili od direktora 'Komunalca' da pogoduje određenim izvođačima

Kazneno prijavljeni gradonačelnik Požege i njegov zamjenik: Tražili od direktora 'Komunalca' da pogoduje određenim izvođačima
Ivica Galovic/PIXSELL

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage


USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

USKOK je objavio priopćenje, ali u njemu nije otkriven identitet osumnjičenih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, kako piše u priopćenju, osnovano se sumnja da su tijekom siječnja 2020. godine, I. okrivljeni gradonačelnik Požege, Darko Puljašić, i II. okrivljeni Mario Pilon zamjenik gradonačelnika te predsjednik skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. (dalje Komunalac), u kojem trgovačkom društvu Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora navedenog trgovačkog društva da postupak javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je to društvo upravitelj provede tako da pogoduje točno određenim izvođačima.

Vezana vijest

Darko Puljašić

Tako su okrivljenici tražili da Komunalac u postupku javne nabave za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za obavljanje navedenih usluga onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će potom ti ponuditelji u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja te će svoje ponude međusobno uskladiti na način da najpovoljniji ponuditelji budu upravo oni izvođači koje su odredili okrivljenici pri čemu bi se postigle najviše dopuštene cijene koje za sufinanciranje prihvaća Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na što direktor Komunalca nije pristao, objavio je USKOK.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!