Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Vrhovni sud

Smiljana Srnec videovezom uplakana pratila sjednicu Vrhovnog suda. Odvjetnik: 'Očekujem ukidajuću presudu'

Ubojstvo se dogodilo u ljeto 2000. godine, a tijelo je pronađeno nakon 19 godina u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu

Vrhovni sud Hrvatske je u utorak održao javnu sjednicu povodom žalbe Smiljane Srnec na presudu kojom je u lipnju prošle godine osuđena na maksimalnih 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine.

"Slažem se sa svime što je rekao moj branitelj i nemam ništa za dodati", rekla je uplakana Smiljana Srnec koja je sjednicu pratila videovezom iz zatvora u Varaždinu nakon što je njezin odvjetnik iznio žalbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njezin odvjetnik Krešimir Golubić obrazlagao je žalbu napisanu na 82 stranice. Smatra da se ne može bez svake sumnje utvrditi da je Smiljana Srnec ubila svoju sestru 2000. te njezino tijelo sakrila u škrinju u kojoj je nađeno 19 godina kasnije. On traži ukidanje nepravomoćne presude zbog bitne povrede kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Detaljno je obrazlagao pogreške koje su po njegovom mišljenju  tijekom istrage počinili policija i tužiteljstvo.

Odvjetnik Golubić je po završetku sjednice kratko izjavio:

"Očekujem ukidajuću presudu. Ona je jedino moguća jer je u svakoj rečenici ove žalbe izneseno proturječje u presudi koju je donio prvostupanjski sud."

Ubojstvo se dogodilo u ljeto 2000. godine, a tijelo je pronađeno nakon 19 godina u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Vezana vijest

Smiljana Srnec

Sjednicom je predsjedao sudac Damir Kos.

Zločin koji je potresao Hrvatsku otkriven je u veljači 2019. godine, a tijelo nesretne Jasmine bilo je gotovo 19 godina skriveno u škrinji u obiteljskoj kući u u kojoj je Smiljana živjela s obitelji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!