Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Lijepa naša

Horvatinčić opet izbjegao zatvor?! Sudu dostavio novi termin operacije i tražio još šest mjeseci zbog oporavka

Horvatinčić opet izbjegao zatvor?! Sudu dostavio novi termin operacije i tražio još šest mjeseci zbog oporavka
Goran Stanzl/PIXSELL

Već je nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja

Tomislav Horvatinčić, osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, u utorak je od zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za još pola godine.

Horvatinčić se u srijedu trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne, nakon što je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja. Zadnja takva odgoda odobrena mu je prije nekoliko mjeseci jer je trebao ići na operaciju u Beč, no operacija je zbog pandemije covida otkazana, a Horvatinčić je novi termin dobio za 26. veljače ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, zatražio je od suda ukupno 6 mjeseci odgode radi postoperativnoga oporavka. Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen potvrdio je Jutarnjem listu informaciju da je ponovno zatražio odgodu odsluženja kazne za svojega klijenta.

Neslužbeno se doznaje da je zagrebački Županijski sud, odmah nakon zaprimanja Horvatiničićeva zahtjeva zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu njegove dokumentacije, odnosno procjenu argumenata koje je naveo u zahtjevu.

Zatvorska bolnica je u već nekoliko navrata dala pozitivno mišljenje o ozbiljnosti njegova zdravstvenog stanja, odnosno nemogućnosti da se liječenje, uključujući i operaciju, obavi unutar hrvatskoga zatvorskog sustava. Nakon pribavljanja mišljenja bolnice sudac izvršenja će odlučiti hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor, a na odluku suca Horvatinčić ima pravo žalbe izvanraspravnome vijeću suda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!