Ostani doma
Novosti / Crna kronika

STRAVA U PAKRACU

Detalji napada bombom na radnike HEP-a: Treći ozlijeđeni od šoka u prvi tren nije ni primijetio da krvari

I dok se neki susjedi čude, drugi ipak priznaju da je 71-godišnjak Milorad znao biti teške naravi

Došli su mu isključiti struju, a on je na njih bacio bombu!

Sva trojica radnika HEP-a su ozlijeđena - dvojica imaju rane od šrapnela, a treći se u bolnici još bori za život. 71-godišnji muškarac koji ih je napao je uhićen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kamion HEP-a i tragovi krv, kao i mnoštvo policajaca - sve se to moglo vidjeti u jednoj slijepoj ulici u Pakracu i nekoliko sati nakon što je 71-godišnjak na neželjene posjetitelje bacio bombu. 

"Oh, kada je to ruknulo! Nemam riječi što je njemu bilo. Čudim se što mu se dogodilo", kazao je Đura iz Pakraca. 

I dok se neki susjedi čude, drugi ipak priznaju da je 71-godišnjak Milorad znao biti teške naravi. Zbog radova na struji u svojoj ulici nedavno je vikao na dvorištu - misleći da mu već onda zbog neplaćenih računa dolaze isključiti struju kao danas.

Vezana vijest

Pakrac, HEP, bomba

"Danas oko 9 i 19 u Pakracu u ulici Jana Žiške, muškarac je bacio eksplozivnu napravu na djelatnike HEP-a. Tom prilikom su 52- godišnja i 55-godišnjak prevezeni u bolnicu radi pružanja daljnje liječničke pomoći", kazala je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković. 

No, onda se u bolnicu javio i treći radnik, koji isprva od šoka nije ni primijetio da krvari. 

"Zaprimljena su tri pacijenta, od kojih jedan s višestrukim ranama od šrapnela  po cijelom tijelu. Gospodin je stabilno. Drugi ima ozljedu od šrapnela na abdomenu i on je stabilno. Treći, je s višestrukim ozljedama i on je životno ugrožen, odvezen je u Zagreb", kazala je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major. 

Iz HEP-a, koji ovakav napad na radnike stižu žestoke osude. "Uprava HEP-a, sindikati, naše udruge, svi radnici ogorčeni smo ovim događajem, dijelimo ogorčenje obitelji nastradalih radnika i nadamo se najboljem", rekao je direktor distribucijskog područja Križ Željko Sokodić. 

Inače, policija tvrdi, sa 71-godišnjim Miloradom do sada nisu imali problema. No neki se boje da bi problemi tek sada mogli nastati jer uhićeni napadač pripadnik je srpske zajednice, a u Pakracu još uvijek nisu zarasle sve rane iz rata.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!