Ostani doma
Novosti / Crna kronika

sukob zbog maske

VIDEO Policija o incidentu na splitskom sudu: 'Mladiću slijedi kaznena prijava i prekršajni nalog'

Slijede kaznena prijava za prisilu prema službenoj osobi i prekršajni nalog o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Na Općinskom sudu u Splitu, u Dračevcu, u utorak oko 11 sati dogodio se incident. Naime, trojica pravosudnih policajaca palicom i suzavcem su svladali mladića i stavili mu lisičine jer nije imao masku.

O slučaju je Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila priopćenje po dovršetku kriminalističke obrade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Policijski službenici druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi.

Vezana vijest

tučnjava, sud, split, maska

Naime, istog se sumnjiči da se jučer na ulazu u Općinski sud u Splitu, a nakon što je upozoren na obveznu nošenja maske za lice, sukobio s pravosudnim policajcima.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela protiv 28-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, također je istom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl.47 st.2 t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdan obavezni prekršajni nalog", piše u priopćenju.

Vezana vijest

tučnjava, sud, split, maska

"Još nisam dobila službeno izvješće od pravosudne policije. Pretpostavljam  zato što su bila tri pavosudna policajca i vjerojatno to dostavljaju svojim nadređenima. Dakle, oni će to prvo dostaviti sektoru osiguranja pravosudnih tijela, a možda i Uprave, a onda će i meni to dostaviti. Imam informaciju da je jedan od pravosudnih policajaca zatražio liječničku pomoć koja mu je i pružena u KBC Split, ali zasad ne znam o kakvim se ozljedama radi", kazala je za RTL.hr Marina Boko, predsjednica Općinskog suda u Splitu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!