Ostani doma
Novosti / Crna kronika

trostruko ubojstvo

Danas presuda Zavadlavu: On negira krivnju i traži da ga se nominira za Nobelovu nagradu za mir, tužitelj traži 50 godina zatvora

Danas presuda Zavadlavu: On negira krivnju i traži da ga se nominira za Nobelovu nagradu za mir, tužitelj traži 50 godina zatvora
Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto posto, dajte mi 50 godina', rekao je Zavadlav

Danas u 13 sati na splitskom Županijskom sudu bit će izrečena presuda Filipu Zavadlavu (26) koji je u splitskom naselju Varoš iz kalašnjikova ubio trojicu ljudi.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Vezana vijest

Filip Zavadlav

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju. Zavadlav se nakon krvoprolića u Varoši predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubojstva.

Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije toga je u obližnji kontejner odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji. 

Vezana vijest

Filip Zavadlav

Na ročištu prošlog tjedna sve je porekao.

"Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir. Što se tiče ovog psihijatrijskog vještačenja koje je provedeno, ja se s tim ne slažem. Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam ja živ, onda sam kriv sto posto, dajte mi 50 godina", rekao je Zavadlav.

U završnom govoru zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Žarko Štrbac je rekonstruirao Filipov život, ali i tragični događaj. Rekao je kako je obrana optuženog neosnovana, neprihvatljiva i smiješna, da je to odraz njegove ličnosti koju su utvrdili i vještaci te da na sebe želi okrenuti svu pažnju.

Vezana vijest

Filip Zavadlav

Tužiteljstvo je uvjereno kako su u postupku izvedeni dokazni postupci koji potvrđuju počinjenje kaznenog djela, kao i da je Zavadlav pomno isplanirao to što će napraviti.

"Bio je uporan da to realizira. Radilo se o bezobzirnoj osveti. Napravio je to usred bijela dana, u središtu grada, čekao je svoje žrtve i bilo mu je važno likvidirati ih jer je smatrao da su manje vrijedne, a i smetale su mu u životu. Nikome se ne smije dozvoliti da zakon uzme u svoje ruke. To bi bio divlji zapad, takvo ponašanje treba biti sankcionirano. Smatram da bi zatvorska kazna u trajanju od 50 godina bila dovoljna da se ostvari generalna prevencija", zaključio je Štrbac.

Vezana vijest

Filip Zavadlav
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!