Ostani doma
Novosti / Crna kronika

oštetili nekoliko osoba

Ljudima krali osobne podatke pa kupovali i preprodavali mobitele u vrijednosti od 260 tisuća kuna

Ljudima krali osobne podatke pa kupovali i preprodavali mobitele u vrijednosti od 260 tisuća kuna
Shutterstock

Utvrdili su da su trojica osumnjičenih u razdoblju od prosinca 2019. godine do 15. siječnja 2021. godine neovlašteno pribavili i upotrijebili osobne podatke više osoba

Policijski službenici Kriminalističko obavještajnog odjela Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava osječko-baranjske i brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljana s područja Osječko-baranjske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, izvijestila je Pu Vukovarsko-srijemska.

Utvrdili su da su trojica osumnjičenih u razdoblju od prosinca 2019. godine do 15. siječnja 2021. godine neovlašteno pribavili i upotrijebili osobne podatke više osoba s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske te Brodsko-posavske županije radi sklapanja ili dopune ugovora za telekomunikacijske usluge i kako bi kupovali mobilne uređaje.

Vezana vijest

Sisak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mobitele su zatim prodavali drugima koji su ih potom preprodavali znajući da su pribavljeni kaznenim djelima. Na taj način oštetili su nekoliko desetaka osoba za iznos veći od 260 tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršenom kriminalističkom istraživanju predani pritvorskom nadzorniku.

''Ukoliko zaprimite račune za mobilne uređaje koje niste kupili ili vam se dostave ugovori za usluge koje niste sklopili, savjetujemo da se žurno obratite telekomunikacijskom operateru i kazneno djelo prijavite policiji'', savjetuje policija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!