Ostani doma
Novosti / Crna kronika

prijetio susjedu

Dubrovnik zbog prijetnji ima kandidata za gradonačelnika manje. Evo što o svemu misli sam Barač i njegovi politički suparnici

SDP-ov Jadran Barač prijetio je susjedu, proveo noć u pritvoru, a potom i ponudio ostavku i povukao se iz utrke za čelno mjesto grada

Predizborna utrka sve je samo ne dosadna. Dubrovnik ima kandidata za gradonačelnika manje. SDP-ov Jadran Barač prijetio je susjedu, proveo noć u pritvoru, a potom i ponudio ostavku i povukao se iz utrke za čelno mjesto grada.

Naša Ivana Franić provjerila je što nakon noći u pritvoru kaže i kako na sve gledaju njegovi politički suparnici. Iza SDP-ova Jadrana Barača noć je provedena u pritvoru i kraj utrke za gradonačelnika. Obiteljske razmirice, loši međususjedski odnosi zbog svađe oko klima uređaja došli su do usijanja i Barač je zaprijetio susjedu.

''Došlo je do verbalnog konflikta u kojem sam ja prvo zaprimio jednu prijetnju uništavanja moje imovine odnosno mog doma, a onda i ugrožavanja tako reći moje obitelji ja sam tada reagirao isto verbalnom reakcijom koja je bila kvalificirana kao eto prijetnjom za ugrožavanje života'', objasnio je bivši kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Jadran Barač.

Vezana vijest

Jadran Barač

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policiji se sam predao i priznao da je reagirao na krajnje neprimjeren način. Kandidaturu je pvukao i podnio ostavku na mjesto šefa dubrovačkog SDP-a. Predsjednik stranke Peđa Grbin, kaže, žali zbog Baraćeva postupka, ali i pozdravlja to što je preuzeo odgovornost.

''Javne osobe svojim ponašanjem moraju biti primjer drugima, a odstupanje od takvog ponašanja je neprihvatljivo. Nadam se da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja, a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač'', poručio je o slučaju Peđa Grbin.

I politički suparnici prijetnje osuđuju, ali smatraju da je ponuđenom ostavkom postupio ispravno i odgovorno.

''Pokazao visoku razinu moralnosti, potegao je potez koji mnogi nisu očekivali, dao je ostavku'', smatra HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

''Radi se i o moralnom i o odgovornom činu'', rekao je Đuro Capor, kandidat stranke Srđ je grad za gradonačelnika Dubrovnika.

Čekanje pravosudnog epiloga

''Tu odluku poštujem, Jadrana osobno smatram iskrenim i poštenim čovjekom'', kazao je Maro Kristić, MOST-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

Dubrovčani smatraju da je povlačenje jedino ispravno.

''Ako je napravio to što je napravio mislim da se treba povuć i da bi zakon trebao prema svima biti isti'', rekao je Nikola Nikić.

Vezana vijest

Jadran Barač

''U Europi se tako radi, a kod nas su dvostruka mjerila tko ima obraza povuče se, tko nema ostane i to vam je tako'', smatra Anuška Bolfek.

A Baraču preostaje čekanje pravosudnog epiloga.

''To je sada stvar suda i pravosuđa, ja ću podnijeti sve posljedice kako sud odredi i to je to'', kazao je Barač.

A ako bude kriv za kazneno djelo prijetnje smrću, može dobiti i do tri godine zatvora.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!