Ostani doma
Novosti / Crna kronika

TUŽNA VIJEST

Tragedija u osječkom Domu za djecu: Umrla beba stara dva mjeseca, nakon poroda je oduzeta roditeljima

Tragedija u osječkom Domu za djecu: Umrla beba stara dva mjeseca, nakon poroda je oduzeta roditeljima
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pedijatrica bebe smatrala je da je mama bila nemarna naspram svoje bolesti i da je time prouzročila prijetnju za bebin život

Djevojčica stara samo dva mjeseca preminula je na uskrsno jutro u dječjem domu u Osijeku, konkretno u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje, kamo je smještena nakon što je, praktički odmah po rođenju, izuzeta iz svoje obitelji, piše Večernji list.  

Zaposlenica doma, inače medicinska sestra po struci, pri redovitom je obilasku malenih štićenika na odjelu ua novorođenčad toga doma uočila kako beba ne diše. Pokušala ju je reanimirati, no nažalost bez uspjeha. Odmah je stigla i Hitna pomoć, no ni njezini djelatnici nisu imali više sreće. Mogli su ubrzo samo konstatirati smrt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski su službenici proveli očevid u dječjem domu, a naređena je obdukcija tijela. Večernji list neslužbeno doznaje kako se pokazalo da je nesretna djevojčica preminula od obostrane upale pluća.

Nakon rođenja oduzeta roditeljima

Beba je nakon rođenja oduzeta roditeljima jer su socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb, na temelju nalaza pedijatrice osječke bolnice koja je bebu liječila nakon porođaja, smatrali da je tako malo dijete sigurnije u Domu Klasje nego kod kuće, pišu 24 sata

Vezana vijest

Klaićeva

Beba je rođena hitnim carskim rezom u 32. tjednu trudnoće jer joj majka boluje od kroničnog dijabetesa i tog je dana došla na hitan prijam zbog prijetnje od šećerne kome. Iako mama tvrdi da si za dijabetes daje inzulin dva puta tjedno, pedijatrica bebe smatrala je da je mama bila nemarna naspram svoje bolesti i da je time prouzročila prijetnju za bebin život. Aurora je spašena hitnim porođajem, oživljavanjem i inkubatorom u kojemu je bila gotovo mjesec dana te respiratorom.

"Kad nam je policija došla na vrata, bili smo šokirani. Mislili smo da je neka pogreška. Zvali smo u Dom i javila se žena, vrlo neugodna i nervozna. Na naša pitanja o tome što se dogodilo, ona je hladno rekla da je dijete umrlo u snu, da je to ‘smrt u kolijevci’ koja se nekad, eto, dešava", kazao je otac bebe.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!