Ostani doma
Novosti / Crna kronika

UHIĆEN BIVŠI ŠEF JANAFA

Odvjetnik Dragana Kovačevića u RTL-u Danas: 'Iznenađen je. Ovo je potpuno neživotno, ne znam kako smo došli na ovaj nivo'

Odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, gostovao je u RTL-u Danas

Odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, gostovao je u RTL-u Danas

Podsjetimo, bivši šef Janafa danas je ponovno uhićen pod sumnjom da je kao mito dobio dva stana na luksuznim lokacijama u Zagrebu i Splitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dragan Kovačević bi oko 19 sati trebao doći u USKOK gdje bi ga trebali ispitati. 

"Smatram prilično neuvjerljivim ovaj činjenični opis koji nam se prikazao. Moram se ograditi, ja činjenični opis znam iz medija. Nismo primili službeni činjenični opis. Izgleda mi potpuno neuvjerljivo da će netko pokušati uvjeriti sud, a i javnost, da postoji ugovor kojim neka pravna osoba kupuje nekretninu, postoji dokaz da je ta pravna osoba platila nekretninu i nakon toga je ta nekretnina u zemljišnim knjigama provedena na tu pravnu osobu, a ustvari, bi ta nekretnina trebala pripadati Draganu Kovačeviću ili nekome trećem. To je potpuno neživotno i neuvjerljivo i ne znam kako smo došli do tog nivoa", kazao je Farčić. 

Na pitanje o pretresima, Farčić je rekao da je uvjeren da nije pronađeno "ništa od nekakve bitne važnosti". "Kad se ponovno radi pretres na lokacijama gdje je prije pet ili šest mjeseci proveden detaljni pretres, kada je počinjao postupak, meni to izgleda da je svrha toga samo da se uvjeri javnost, ili možda nekog trećeg, da je moj branjenik osoba koja kontinuirano radi nekakva kaznena djela pa su se i sad našli neki dokazi. Što je pretjerano jer se radi o nekažnjavanoj osobi", rekao je Farčić. 

Kazao je da će Kovačević iznositi svoju obranu. "Neće je iznositi detaljno, jer detaljno sada nećemo niti znati predmet, ali će reći svoj stav i mišljenje o inkriminacijama", kazao je Farčić. 

Otkrio je da je već razgovarao s Kovačevićem, ali da nisu komunicirali o obrani. "Prilično ga je iznenadilo", rekao je Farčić. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!