Ostani doma
Novosti / Crna kronika

TUŽNA POVORKA

U Novoj Gradiški pokopana mala Nikoll! Ravnateljica Centra za RTL: 'Strašno, strašno, strašno...'

S v.d. ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Marijom Jugović koja je bila na ispraćaju Nikol razgovarao je Boris Mišević

Na gradskom groblju u Novoj Gradiški pokopana je dvoipolgodišnja Nikol, koja je na Uskrs preminula u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. 

Od djevojčice koju je nasmrt pretukla majka oprostio se veći broj ljudi, a na sprovodu su bili i udomitelji kod kojih je djevojčica boravila skoro od svoga rođenja. Njezina biološka majka i otac su uhićeni, a još se čeka rezultat stručnog nadzora u Centru za socijalnu skrb. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S v.d. ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Marijom Jugović koja je bila na ispraćaju Nikol razgovarao je Boris Mišević.

Iz vaše perspektive kako je protekao sprovod male Nikoll?

Obzirom na ovu moju dužnost vršiteljice dužnosti ravnatelja, nažalost prvo se ovakve stvari događaju. Obzirom na sam taj slučaj sam i došla na tu funkciju. Nije lako, ugodno ni lijepo. Strašno, strašno, strašno, strašno, eto.  

Vezana vijest

Pogreb djevojčice u Novoj Gradiški

Ministarstvo je provelo nadzor koji je doveo do smjene ravnatelja, no rezultati stručnog nadzora se još očekuju. Kada bi javnost mogla dobiti informacije o njemu?

Izvanredni upravni nadzor je proveden i temeljem njega je došlo do smjene ravnatelja. Još uvijek čekamo stručni nadzor koji će biti temelj za daljnja postupanja. 

Zna li se kada bi mogli dobiti rezultate tog nadzora?

Nadam se, i sve su najave, do kraja tjedna. Nadam se da će to biti sutra, u petak. Ako ne sutra, moja osobna želja je da bude početkom sljedećeg tjedna. Što prije.

Obitelj iz koje je bila mala Nikoll je imala još malodobne djece. Kako Centar postupa prema toj djeci i kakva će biti njihova sudbina?

Osim Nikoll, obitelj je imala još troje djece koji su, u ovom trenutku, smješteni u udomiteljsku obitelj, a Centar je već u utorak poduzeo mjere iz obiteljsko-pravne zaštite sukladno Obiteljskom zakonu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!