Ostani doma
Novosti / Crna kronika

SA ZGRADE PALA KONSTRUKCIJA

Svjedokinje za RTL prepričale dramu na Trgu u kojoj je teško ozlijeđen muškarac: 'Da ga je udarilo u glavu, bio bi gotov...'

Šetao je centrom Zagreba i na glavu mu je pala metalno-drvena konstrukcije sa zgrade

Šetao je centrom Zagreba i na glavu mu je pala metalno-drvena konstrukcije sa zgrade! Upravo to dogodilo se jutros muškarcu koji je prolazio Trgom bana Jelačića

S teškim ozljedama muškarac je prevezen u traumatološku bolnicu iz koje poručuju da je izvan životne opasnosti. A dok policija utvrđuje tko je kriv, građani su bijesni i pitaju se - tko je sljedeći? Jer godinu dana od potresa prave obnove - nema. 

Šokirani zbog svega

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo pukom srećom metalno-drvena konstrukcija nije nekog ubila jutros na trgu. Zbog jakog vjetra - odletjela je s prvog kata zgrade i pogodila slučajnog prolaznika. Vlasnica stana gdje se konstrukcija nalazi - šokirana zbog svega baš kao i žene koje su u tom trenutku prodavale cvijeće.

"Uopće ne znam kako sam skočila, ne znam uopće, preko robe mi je opala gornja štanga, a druga malo dalje. Uopće ne znam kako sam izbjegla sve to", kazala je Mira Jagić

Zakup klupe na kojoj gospođe prodaju cvijeće mjesečno stoji 750 kuna. Jutros nijednoj nije bilo ugodno prodavati. "Ostala sam u šoku. Još je čovjek pao, nije se dizao, mislila sam - gotov je. Da ga je u glavu udarilo - naravno da bi bio gotov, ali sva sreća na rame ga je", priča Mila Šelendić

Muškarac teško ozlijeđen

Ozlijeđenog muškarca Hitna je odvela u traumu koja je konstatirala teške tjelesne ozljede zbog napuknuća kosti. Tko je kriv zbog ovoga - policija tek treba utvrditi. 

"Palo je s balkona. Potpuno jasno se može zaključiti da je to nestručno i neprofesionalno obavljen posao postavljanjem upornika ispod navoja s drvenom gredom", kaže Zdravko Vladanović iz Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada Zagreba. 

Vezana vijest

Trg bana Jelačića

Stanari ogorčeni i očajni zbog obnove

Situacija je razočarala i prve susjede kobnog mjesta. Zgrada je na centralnom mjestu na Trgu, u prolazu Harmica, samo što se ovaj dio s trga ne vidi - a velika je opasnost za prolaznike.

"Kako ne bi bila ogorčena i očajna", priča susjeda Mila Srezović

13 mjeseci od potresa grad Zagreb i dalje je u ruševinama. Nakon prvog potresa 6 i pol tisuća objekata ima žutu ili crvenu naljepnicu. U Fond su do danas stigla 1064 zahtjeva za obnovu. No, nijedan objekt nije obnovljen.

"Osjećate se kao riba na suhom i pitate se... Ma ne, ja s obzirom na godine ne nadam se da ću se vratiti, srećom pa imam sina. Strašno", govori Srezović kroz plač. 

Živaca i snage stanari imaju sve manje i manje, dok se pukotine na zidovima samo šire.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!