Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Rekorder

Sjeo za volan s 3,23 promila alkohola u krvi: Tijekom vikenda jedna osoba poginula na cesti

Sjeo za volan s 3,23 promila alkohola u krvi: Tijekom vikenda jedna osoba poginula na cesti
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Statistike pokazuju da je u prva tri mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 45 osoba, što je osam osoba manje u odnosu na isto razdoblje 2020.

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, devet ih je teško ozlijeđeno, a u akciji pojačanog nadzora policija je na karlovačkom području zaustavila 'rekordera' koji je za volan sjeo s 3,23 promila alkohola.

Vezana vijest

Policija, arhiva

Ukupno je zabilježeno 4691 prometni prekršaj što je za 973 više nego proteklog vikenda

Najviše kažnjenih vozača vozilo je prebrzo (2131), rekorder na području Brodsko-posavske županije čak 241 kilometar na sat, a uz alkohol policija je posebno nadzirala nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je u prekršajima uhvatila i 25 ponavljača od čega najviše prekršitelja koji su vozili prije polaganja vozačkog ispita (10), a slijede vozači skloni alkoholu (9) i vožnja dok im je vozačka dozvola već oduzeta. Dvoje recidivista vozilo je pod utjecajem droge, a jedan prevelikom brzinom.

Protiv 11 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, ističu u MUP-u.

Statistike pokazuju da je u prva tri mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 45 osoba, što je osam osoba manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!