Ostani doma
Novosti / Crna kronika

razgovor je sam tražio

Mogući preokret: Bivši šef JANAF-a danas je davao iskaz USKOK-u. Što je sada nudio, njegovi odvjetnici još ne otkrivaju

Razgovor je navodno sam tražio, kada je još prošli tjedan USKOK-ovom tužitelju rekao da želi priznati

Mogući preokret u slučaju bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića. Nakon što je prije četiri dana uhićen u proširenoj istrazi, i vraćen u Remetinec, danas je bio u USKOK-u, i to na vlastiti zahtjev kako bi dao svoj iskaz. 

Je li se predomislio i priznao krivnju, ili se samo htio nagoditi. Dragan Kovačević danas se manje od dva sata zadržao u USKOK-u. A razgovor je navodno sam tražio, kada je još prošli tjedan USKOK-ovom tužitelju rekao da želi priznati. No, što je rekao, očito, za njegovo puštanje na slobodu, za USKOK nije bilo dovoljno.

Vezana vijest

Dragan Kovačević

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kovačevića se u novom slučaju sumnjičilo da je od poduzetnika Ivana Širića u zamjenu za 30 milijuna vrijedne poslove s JANAFOM, tražio dva luksuzna stana - u zagrebačkom Ban centru i splitskom Žnjanu, ali i automobile za kćer i sina.
Odmah je negirao krivnju.

''On smatra da niti je mogao počiniti kazneno djelo kako mu se stavlja na teret samom poukom o pravima, a sigurno negira da bi počinio to kazneno djelo'', rekao je 7. travnja Kovačevićev odvjetnik Tomislav Grahovac.

''Stanovi su od moga klijenta, tako da je sve čisto'', izjavio je 8. travnja odvjetnik Ivana Širića, Domagoj Ilić.

Što se promijenilo od uhićenja? Jesu li dokazi USKOK-a nepobitni, ili nešto drugo. Kovačevićev slučaj posvađao je svojedobno i državni vrh. A prošli tjedan HDZ je u priopćenju naveo kako predsjednika Milanovića teško muči JANAF.

Vezana vijest

Dragan Kovačević, stan

''Izdržati ovo nije lako posebno kada znate i uvjereni ste da niste ništa krivi. I spletom okolnosti završite ovdje. Ja sam sve u životu mogao zamisliti, imao sam sve scenarije, pa čak i da padnem iz aviona, poginuti, umrijeti, sve osim ovoga scenarija'', govorio je 15. prosinca prošle godine Dragan Kovačević.

Tako je Kovačević govorio nakon što je pušten iz Remetinca gdje je bio tri mjeseca. Prvi put je uhićen u rujnu zbog primanja mita od 1,9 milijuna kuna i raznih malverzacija. Tada su otkriveni brojni stanovi koje je koristio. Tom istragom su obuhvaćena i dva bivša gradonačelnika Dražen Barišić i Vinko Grgić.

''Ja bih se na glavu iz aviona valjda bacio da sam ukrao nekome jednu lipicu. Ja sam iz jedne poštene slavonske obitelji, ako ćemo tako reći ja sam iz relativno bogate familije slavonske'', kazao je 15. prosinca Kovačević.

Nakon prvog uhićenja blokirana mu je imovina od oko 25 milijuna kuna, kao i nekretnine, uglavnom stanovi, i garaže u Zagrebu. Što je sada Kovačević nudio, njegovi odvjetnici još ne otkrivaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!