Ostani doma
Novosti / Crna kronika

akcija Fast

Afganistanac iz hotela Porin vodio šverc migranata. Za 1000 eura po čovjeku dogovarao je njihovo prebacivanje u Sloveniju

Afganistanac iz hotela Porin vodio šverc migranata. Za 1000 eura po čovjeku dogovarao je njihovo prebacivanje u Sloveniju
Igor Kralj/PIXSELL

Afganistanac je bio glavni organizator te je bio smješten u hotelu Porin u Novom Zagrebu kao tražitelj azila gdje je organizirao bazu za daljnji šverc.

Afganistanac i Pakistanac uhićeni su u Zagrebu u sklopu bosanskohercegovačke policijske akcije Fast u kojoj su osumnjičeni za krijumčarenje ljudi.

Afganistanac je bio glavni organizator te je bio smješten u hotelu Porin u Novom Zagrebu kao tražitelj azila gdje je organizirao bazu za daljnji šverc. Cijelo vrijeme bio je u kontaktu s kolegama iz BiH s kojima je dogovarao detalje, piše 24sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što bi došli do Hrvatske, za 1000 eura po čovjeku dogovarao je njihovo prebacivanje u Sloveniju, a otkriveno je da je tako prebačeno najmanje 50 ljudi.

Pakistanac mu je bio pomoćnik, a kako neslužbeno doznajemo, njemu su prije odobrili privremeni boravak u Hrvatskoj.

Vezana vijest

Granica

U akciji na području Sarajeva i Dervente Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA uhitila je još pet krijumčara ljudi. Hvale se da je to nastavak tri akcije lova na švercere ljudi pod nazivima Albatros, Penta i Trst.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!