Ostani doma
Novosti / Crna kronika

VRIJEDI VIŠE OD 50 MILIJUNA EURA

Direkt otkriva detalje najveće zapljene kokaina u Hrvatskoj! Klarić: 'Ovo je značajna pošiljka'

Kontejner u kojem je bila skrivena droga stajao je neko vrijeme napušten jer nitko nije dolazio po njega

Najveća zapljena droge ikad u Hrvatskoj povijesti. Skoro 600 kilograma kokaina pronađeno je u jednom kontejeneru u luci Ploče. Kao i početkom godine kad je u luci Ploče otkriveno 70 kilograma kokaina i ovaj put droga je bila sakrivena u kontejneru s bananama.

Kontejner u kojem je bila skrivena droga stajao je neko vrijeme napušten jer nitko nije dolazio po njega pa je nad njim provedena pretraga uz policijskog psa. Hrvatski K9 je nanjušio bijeli prah pa je policija u njegovu podnožju otkrila više od pola tona kokaina namijenjenog  balkanskom tržištu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije toga najveća zapljena droge je bila pošiljka otkrivena u Riječkoj luci gdje je 2017. otkriveno 478 kilograma kokaina. 

Vezana vijest

kokain

Ulov vrijedan više od 50 milijuna eura

Obzirom da kilogram kokaina na narko tržištu košta oko sto tisuća eura današnji  ulov je vrijedan više od 50 milijuna eura. Luka Ploče je već neko vrijeme glavna luka za iskrcaj droge na Balkan. a po svemu sudeći i ova pošiljka je stigla iz Ekvadora i vjerojatno ju je uvezla ista grupa dilera koju je policija razbila prije mjesec dana. 

Zapljenu je za Direkt komentirao kriminalist Dubravko Klarić.

"Ova pošiljka je značajna pošiljka, ne samo po količini nego i po redukciji ilegalnog tržišta, ne samo kod nas nego i u Europi jer pretpostavljamo da je ta pošiljka išla u unutrašnjost Europe. Mi u Hrvatskoj imamo dobra tehnička pomagala, a ja uvijek preferiram psa. Dobar je pomagač sa svojim njuhom. Ilegalno tržište u Europi ne miruje i krijumčari će sada plasirati dosta stvari i druge luke su vrlo aktualne, a pogodotovo gdje je kontejnerski prijevoz", kazao je Klarić

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!