Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Droga u Zaprešiću

Glavni zagrebački policajac u RTL-u Danas: Istraga je trajala devet mjeseci, u akciji je sudjelovalo 66 policajaca

Dio droge u Zaprešiću pronađen je i u vrtiću.

Nakon što je policija u Zaprešiću ulovila narkodilersku bandu, s načelnikom Policijske uprave Zagrebačke, Markom Rašićem, u RTL-u Danas razgovara Ivana Ivanda Rožić

Na pitanje koliko je bila zahtjevna operacija u kojoj je uhićeno 10 osoba, Rašić je kazao da je bila riječ o vrlo zahtjevnom i složenom kriminalističkom istraživanju. "Unazad devet mjeseci smo u suradnji s općinskim Državnim odvjetništvom Novi Zagreb provodili istraživanje nad 10 osoba. Istraživanje su provodili specijalizirani službenici iz domene kriminaliteta droga, a u završnoj akciji sudjelovalo je 50 službenika kriminalističke policije uz potporu 16 pripadnika interventne policije."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Specifično je to što se svi međusobno poznaju i svako naše postupanje je moralo biti dobro isplanirano kako osumnjičenici ne bi došli do saznanja da se provodi istraga."

Što je bilo ključno u istrazi? Prikriveni istražitelji?

Ja bih izdvojio vremensko razdoblje, provodilo se od srpnja prošle godine i sve mjere koje smo poduzimali su bile uspješne.

Jesu li se uhićenici opirali?

Dvojica jesu. Policijski službenici su prema njima primijenili sredstva prisile, tjelesnu snagu i vezivanje, a ostali se nisu opirali, tako da policija nije primijenila sredstva prisile.

Jesu li otprije poznati policiji?

Većina jest.

Vezana vijest

vrtić kokain

Kako je korona utjecala na situaciju s drogama?

Možemo reći da ove godine bilježimo 50 kaznenih djela iz tog područja, prošle godine je to bilo 108. Bilježimo i 500 zapljena, prošle godine 575. Imamo više zapljena heroina, kokaina i amfetamina, nešto manje marihuane. Važno je izdvojiti da naša uprava u ukupnim zapljenama u Hrvatskoj participira s 23 posto.

Kakvo je stanje sigurnosti na području PU Zagrebačke?

Ocjenjujemo ga povoljnim i dobrim, kao i kretanje kriminaliteta... o tome govore svi statistički pokazatelji. Prošle godine zabilježili smo 14.300 kaznenih djela, što je najmanje u zadnjih 20 godina i ove se godine taj trend nastavlja. Imamo dobre i pozitivne rezultate.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!