Ostani doma
Novosti / Crna kronika

kod Zadra

Vozački položio prije samo nekoliko dana: Mladić koji je Mercedesom skrivio nesreću i usmrtio dvojicu brani se sa slobode

Vozački položio prije samo nekoliko dana: Mladić koji je Mercedesom skrivio nesreću i usmrtio dvojicu brani se sa slobode
Marko Dimic/PIXSELL

Nije bilo osnova za zadržavanje u istražnom zatvoru ni za određivanje mjera opreza

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru u utorak je ispitan 18-godišnjak osumnjičen da je skrivio tešku prometnu nesreću u Kožinu, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage.

Kako se doznaje od glasnogovornika Denisa Sokola, nije bilo osnova za zadržavanje u istražnom zatvoru, pa slijedom toga tek punoljetnom mladiću (mlađem punoljetniku) nisu određene ni mjere opreza. Tek prije par dana ovaj je mladić položio vozački ispit, javlja 057info.

Vezana vijest

prometna nesreća zadar

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Javnost mora znati da u ovom slučaju nije primjenjiva niti jedna od četiri točke koje su osnova za određivanje istražnog zatvora: nema opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela, a niti posebno teških okolnosti kaznenih djela za koja se određuje kazna od 20 do 40 godina zatvora. U praksi se samo iznimno određuje istražni zatvor za ovako mladu osobu, što ne znači da ga ne čeka ozbiljan postupak nakon kojeg će se utvrditi hoće li se na njemu primijeniti maloljeničko pravo ili ne. Ono što mogu reći je da postoji osnovana sumnja da je mladić prošao kroz križanje bez zaustavljanja (neizravna namjera) zbog čega mu prijeti do 15 godina zatvora. Uslijedit će socijalna anamneza i prometno vještačenje", rekao je glasnogovornik Sokol.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!