Ostani doma
Novosti / Crna kronika

prijeti mu stegovni postupak

Afera Mason: Zamjenik glavne državne odvjetnice podnio žalbu na odluku o suspenziji, traži izuzeće tri člana DOV-a

Afera Mason: Zamjenik glavne državne odvjetnice podnio žalbu na odluku o suspenziji, traži izuzeće tri člana DOV-a
Patrik Macek/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica zatražila je i da se njezin zamjenik razriješi družnosti

Zamjenik glavne državne odvjetnice, Dražen Jelenić, suspendiran je na tri mjeseca, prema odluci Državnoodvjetničkog vijeća (DOV), no on je na nju, kako doznaje RTL, podnio žalbu te traži izuzeće tri člana DOV-a. 

Podsjetimo, Jelenić je prošle godine, kada se saznalo da je član Masonske lože, odstupio s mjesta glavnog dražavnog odvjetnika, ali je u međuvremenu postao zamjenik nove glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ona je zatražila pokretanje stegovnog postupka protiv Jelenića zbog sumnje da je ponašanjem suprotnim načelima Etičkog kodeksa počinio stegovno djelo kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva.

Vezana vijest

Dražen Jelenić

Zahtijevajući privremeno udaljenje Jelenića od obavljanja dužnosti, Hrvoj Šipek je predložila izricanje stegovne kazne razrješenja od dužnosti.

DSV ga je za početak udaljio iz službe na tri mjeseca zaključivši da je to opravdano jer bi, kako je navedeno u odluci, "daljnje obavljanje državnoodvjetničke dužnosti dovelo u pitanje uredno funkcioniranje DORH-a kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela". Najavili su da će nakon razmatranja zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka donijeti odluku i o njoj obavijestiti javnost.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!