Ostani doma
Novosti / Crna kronika

STIGAO NALAZ KOMORE

Je li bilo pogreške sustava u slučaju smrti male Nikoll? Iz Ministarstva objasnili što će se dalje događati

Nalaz ćemo zajedno s ranijim nalazom Psihološke komore i rezultatom upravnog nadzora predati DORH-u, kazala je državna tajnica

U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike državna tajnica Maja Pletikosa osvrnula se na nalaz Komore socijalnih radnika u kojem stoji da nije bilo grešaka socijalnih radnika u slučaju smrti male dvogodišnje Nikoll iz Nove Gradiške koju na pretukla majka, a potom je od ozljeda preminula u bolnici u Klaićevoj. 

"Nalaz na 30 stranica moramo proučiti nakon čega ćemo ga zajedno sa stručnim nalazom Hrvatske psihološke komore i upravnim nadzorom od strane Ministarstva dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu koje će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela", kazala je državna tajnica Maja Pletikosa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić kazala je da je raniji upravni nadzor Ministarstva utvrdio propuste. "Što se tiče stručnog nalaza, on je u nadležnosti Komore i mi u taj dio ne možemo ulaziti", kazala je Barilić.

Vezana vijest

Klaićeva

"Naš upravni nadzor se jasno odredio i izrekao mjere, među kojima preispitivanje odgovornosti ravnatelja, a druga da ravnatelj preispita odgovornost radnika. Kada se sve skupa prikupi i kada se utvrde određene stvari, onda će se moći poduzeti određene radnje. Ali to je na ravnatelju Centra za socijalnu skrb koji je samostalna javna ustanova", rekla je Barilić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!